El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament.
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament.
Barcelona

El govern presentarà els pressupostos del 2014 al Parlament el 29 d'octubre

El conseller d'Economia ha anunciat al Parlament que el govern presentarà els pressupostos per l'any que ve a finals de mes perquè es puguin aprovar abans del 31 de desembre. Segons Mas-Colell, els pressupostos no tindran retallades i es quadraran a través dels ingressos.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat al Parlament que el govern treballa intensament per presentar els pressupostos per l'any que ve a finals de mes perquè es puguin aprovar abans del 31 de desembre. "L'objectiu és presentar-los el 29 d'octubre", ha dit el conseller, que ha afegit que si finalment no pot ser en aquesta data, "el retard serà, com màxim, d'una setmana".

Mas-Colell, però, ha admès que serà "difícil i complicat" quadrar els comptes, ja que l'avançament per a la Generalitat que el govern espanyol preveu en els seus pressupostos s'ha reduït a 540 milions i l'objectiu de dèficit serà de l'1%.

En qualsevol cas, segons Mas-Colell, els pressupostos no tindran retallades i es quadraran a través dels ingressos. El conseller ha explicat que l'objectiu de l'executiu català és mantenir la despesa en els mateixos nivells que aquest any "perquè els serveis públics no admeten més rebaixes".

El diputat del PP José Antonio Coto ha retret al conseller d'Economia que el govern ha tornat a incomplir el termini per portar els comptes a la cambra catalana, ja que s'acaba aquest dijous. Els populars també han retret al president Artur Mas que des que governa "no ha presentat mai els comptes dins del termini",i incompleix així el que estableix la llei de finances públiques.
Anar al contingut