El director Oliver Stone al Festival de Sant Sebastià.
El director Oliver Stone al Festival de Sant Sebastià. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Un film d'animació, "Futbolín", obre avui per primer cop el Festival de Sant Sebastià

Aquest divendres comença oficialment el Festival de Cinema de Sant Sebastià, que comptarà amb la presència d'estrelles com el director Oliver Stone, Terry Gilliam, Hirokazu Kore-eda o Annette Benning. El Premi Donostia d'aquest any serà per a l'actor Hugh Jackman i l'actriu Carmen Maura. La pel·lícula d'obertura d'aquesta edició serà "Futbolín", dirigida per Juan José Campanella.

RedaccióActualitzat
Aquest divendres comença oficialment el Festival de Cinema de Sant Sebastià. Aquesta nit han arribat algunes de les estrelles d'aquesta 61a edició, com el director Oliver Stone. Al festival hi figuren altres noms destacats, com ara Terry Gilliam, el japonès Hirokazu Kore-eda o l'actriu Annette Benning. El Premi Donostia d'aquest any serà per a l'actor Hugh Jackman i l'actriu Carmen Maura.

Per primer cop el festival s'obre amb un film d'animació, "Futbolín", de l'argentí Juan José Campanella, el director d'"El hijo de la novia". El director argentí es passa al cinema d'animació per explicar la història d'uns jugadors de futbolí que prenen vida. "Futbolín", que han vist més de dos milions d'espectadors a l'Argentina i que aquí s'estrenarà al desembre, s'inaugura en 3D fora de concurs i, per tant, no opta a la Concha d'Or, el màxim guardó.

El 2011, en aquest festival, Campanella tampoc no hi va rebre cap premi, tot i concursar amb la formidable pel·lícula "El secreto de sus ojos", que més tard va guanyar l'Oscar.

L''actriu Annette Benning és l'altra protagonista de la jornada, que arriba al festival amb "La mirada del amor". Benning serà l'encarregada de presentar la secció Perlas, en què competeix la seva pel·lícula. En aquesta secció el Festival recupera en la festa inaugural les millors pel·lícules que han passat per altres certàmens aquest any.
Anar al contingut