Mas ha participat en un homenatge al fundador de l'empresa Hispano-Suiza. (Foto: ACN)
Mas ha participat en un homenatge al fundador de l'empresa Hispano-Suiza. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas diu que Europa i Espanya necessiten una Catalunya integrada a la UE i atribueix a "polèmiques interessades" el debat

El president afirma que posar en qüestió la integració econòmica catalana a Europa respon a ''polèmiques interessades'' i remarca que a Europa "l'economia prima". En aquest sentit, afegeix, "a ningú li interessa que el funcionament de l'economia europea vagi a pitjor, no li interessa a Catalunya, no li interessa a Espanya, i tampoc als països europeus que tenen empreses aquí".

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat creu que les advertències que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europa responen a "polèmiques interessades". Artur Mas ho ha argumentat dient que a Europa "l'economia prima" i que, per tant, per tots els interessos que hi ha en joc, l'escenari que han descrit persones com el vicepresident de la Comissió Europea Joaquín Almunia té poc a veure amb la realitat.

"A ningú l'interessa que el funcionament de l'economia europea vagi a pitjor, no l'interessa a Catalunya, no l'interessa a Espanya, i tampoc als països europeus que tenen empreses aquí", ha sentenciat Mas durant un acte al Palau Robert. Mas ha destacat que a Europa "ningú discuteix el funcionament del mercat ni la lliure circulació de capitals" i per això ha demanat que "ningú es despisti".

El president ha admès que el tema de Catalunya és "llaminer" i ha recordat que, "de debats polítics sobre l'estructura europea, n'hi ha cada dia", en contraposició al funcionament de l'economia, que, segons ell, "no està en discussió".
Anar al contingut