Madrid

Fernández Díaz afirma que la resposta policial a l'atac a la seu del govern a Madrid va ser "exemplar i determinant"

El ministre de l'Interior explica, en part, l'atac d'un grup d'extrema dreta a la seu del govern a Madrid durant la Diada pel clima polític que es viu amb Catalunya. Fernández Díaz, a més, ha criticat que encara no s'ha detingut cap responsable de la crema d'una bandera espanyola i d'una foto del rei, entre altres incidents que van tenir lloc el dia 11 a Barcelona.

RedaccióActualitzat
L'atac d'un grup d'extrema dreta a la seu del govern a Madrid durant els actes de la Diada ha estat molt present durant la sessió de control al govern espanyol. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha parlat del clima polític que es viu amb Catalunya per explicar-ho. "El clima polític en relació amb Catalunya no va néixer el passat dia 11, fa molt temps que estem en un clima polític com el que vivim, que no descriuré, i mai s'havia produït cap tipus d'incident al centre cultural Blanquerna, que fa actes de tot tipus. Era tan inesperat i tan poc previsible pels organitzadors que ni tan sols l'hi van comunicar a la delegació del govern i, per tant, més enllà de jutjar per què va passar, el que hem de veure és la resposta policial, que crec que va ser exemplar i determinant", ha manifestat.

Després de sumar-se a la condemna d'aquests fets "vandàlics", el titular de l'Interior, en interpel·lació a una pregunta de la diputada socialista Teresa Cunillera, ha assegurat que també hi va haver incidents a Catalunya i que no hi ha hagut cap detingut. En aquest sentit, ha etzibat: "Si bé és cert que va ser absolutament pacífica, la Via Catalana, no em dirà que no hi va haver incidents a Barcelona perquè es va cremar una foto del rei, es va cremar una bandera d'Espanya, es va cremar la bandera de França, es va cremar la bandera de la UE i uns encaputxats van lluir fotos de terroristes d'ETA, i que jo sàpiga encara no han estat identificats ni detinguts cap dels autors."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut