Madrid

Ja són 12 els detinguts per l'assalt violent a la delegació de la Generalitat a Madrid durant la Diada

El Ministeri de l'Interior ha confirmat la identitat dels detinguts i se'ls acusa d'agressió, intromissió, desordres i danys, i atemptat contra la llibertat d'expressió. En total són dotze detinguts: sis han estat detinguts i els altres sis s'han entregat a la Policia Nacional. Les detencions són fruit de les denúncies que han fet el delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, i el diputat de CiU Josep Sánchez Llibre.

RedaccióActualitzat
El Ministeri de l'Interior ha confirmat la identitat de les sis persones detingudes per l'assalt violent a la delegació del govern a Madrid protagonitzada per un grup d'ultradreta. El nombre de detinguts s'eleva a dotze després que sis persones implicades en l'atac s'hagin entregat a la Policia Nacional. Els detinguts estan acusats d'agressió, intromissió, desordres i danys, i atemptat contra la llibertat d'expressió.

Les primeres sis detencions s'han fet aquest dimecres a la nit a Móstoles, Ajalvir i Madrid. Es tracta de cinc homes i una dona d'entre 23 i 56 anys que, majoritàriament, tenen historial de militància política en organitzacions d'ultradreta i alguns també tenen antecedents policials i judicials. Un dels acusats és Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, històric d'Alianza Nacional que va ser condemnat l'any 2000 a 14 anys de presó per tinença d'armes i material inflamable. Els altres cinc són Pedro Chaparro Velacoracho, dirigent de Democracia Nacional Joven; Víctor Diego Villalba, que té antecedents per furts; Santiago Cabezuela García, que formava part de les llistes de Falange a les eleccions a l'Assemblea de Madrid el 2011; Javier Marcos Aroca, candidat d'España 2000 a les eleccions generals del 2008 i Paula Mijares.

Els dotze detinguts passaran a disposició judicial dijous. L'operació policial continua oberta i s'esperen més detencions, ja que als incidents hi va participar un grup de 15 o 20 persones.

Les detencions s'han fet arran de les denúncies del delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, i del diputat de CiU Josep Sánchez Llibre. Aquestes persones van irrompre a les instal·lacions a crits i empentes durant l'acte institucional. Els assaltants van provocar cinc ferits lleus, entre ells un operador de càmera de TV3 i una nena de quatre anys. Quatre dels ferits ho són per irritació ocular i un per un hematoma a la cara.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut