Madrid

Sánchez Llibre, sobre l'incident a Madrid: "És un acte puntual però no es pot tornar a produir"

El diputat de CiU qualifica l'atac d'un grup de falangistes que van irrompre violentament a la subdelegació de la Generalitat de Madrid d'"acció intolerable" i diu que amb serenitat demanaran "tots els mitjans perquè no es torni a repetir".

RedaccióActualitzat
El diputat de CiU Josep Sánchez Llibre s'ha referit l'endemà de la Diada a l'atac d'un grup de falangistes que van irrompre violentament a la subdelegació de la Generalitat de Madrid, van empentar diverses persones i tirar gasos lacrimògens, i ha qualificat l'incident com "una acció intolerable que no es pot tornar a produir".

Sánchez Llibre ha indicat que va ser "excepcional" i "puntual", però ha considerat que va ser "un acte d'intolerància política molt important" i "un gran sentiment radical de catalanofòbia" que no es pot repetir. "S'han de posar tots els mitjans perquè no es torni a repetir", ha dit, i en aquest sentit ha explicat que un cop encaixat el cop analitzaran "amb calma i serenitat" els fets i "actuarem en conseqüència".

"Aquesta catalanofòbia cal aturar-la", ha dit més endavant Sánchez Llibre, que ha "condemnat enèrgicament aquest acte de feixisme bandalisme i agressions físiques".

Sánchez Llibre ha explicat que ha rebut trucades de tots els grups polítics interessant-se pel seu estat i ha agraït als que van presenciar l'atac l'ajuda perquè l'incident no anés a més. També ha agraït la presència de mitjans de comunicació com TV3 i l'ACN a la subdelegació, cosa que va permetre captar els fets, i ha lamentat que ells també patissin els efectes a gola, ulls i estómac del gas pebre.

Pel que fa a la seva actuació, ha reconegut que "abans d'anar a declarar a comissaria vaig haver de mirar el vídeo perquè no recordava res". "Vaig tenir una reacció innata de defensar-me", ha indicat sobre el seu intent d'aturar els violents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut