Dia de forta inestabilitat, amb ruixats i tempestes

Del sol a les tempestes. Tingueu preparat el paraigua, perquè el temps empitjorarà amb el pas de les hores, sobretot quan arribi la tarda i el vespre a les comarques de Barcelona i Girona. Les tempestes naixeran al Pirineu i Prepirineu i avançaran cap a la costa. Les pluges poden ser intenses, amb tempesta i calamarsa.

Actualitzat
La jornada tindrà dues cares: un matí encara assolellat i una tarda i vespre amb ruixats i tempestes intenses. Una petita entrada d'aire fred agreujarà la inestabilitat durant la segona meitat del dia amb tempestes que avançaran des del Pirineu cap a la costa central. Afortunadament, se n'anirà durant la matinada de dimecres.

Del sol a les tempestes. El temps empitjorarà a mesura que avanci el dia. Farà sol arreu, però cap al migdia, els núvols creixeran a tot el país, amb ruixats al Pirineu i Prepirineu i prelitoral. Els ruixats més intensos i les tempestes descarregaran a la tarda sobre el Solsonès, el Berguedà, Osona, la Garrotxa, la Selva i el Gironès i avançaran cap al prelitoral i litoral de Barcelona i Girona, moment en què poden ser molt intenses. Per contra, a les comarques de Lleida i Tarragona el cel quedarà clar.

El Servei Meteorològic té activat l'avís per pluja intensa.

Temperatures esbojarrades. Les mínimes han pujat força a les comarques del Pirineu per la presència de núvols i a la resta han mantingut els valors dels últims dies. Les mínimes del dia han estat:
- La més baixa del país: 4 ºC a Boí, cota 2.500 metres.
- La població més freda: 5 ºC a Das, Cerdanya.
- Les capitals més fredes: 8 ºC a Girona i al Pont de Suert.
- La nit més càlida: 21 ºC a Barcelona.

Les màximes, en canvi, cauran al Pirineu un parell o tres de graus i els valors més elevats del dia tot just tocaran els 20 en algunes contrades. A la resta del país, el termòmetre encara tindrà temps d'enfilar-se per sobre del 25 ºC i les més altes del dia tocaran els 28 ºC.

El temps per a la Diada de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut