Madrid

La Moncloa evita confirmar si Rajoy i Mas es van reunir la setmana passada per parlar de la consulta

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha confirmat ni ha desmentit si Mariano Rajoy i Artur Mas es van reunir en secret la setmana passada per intentar explorar el marge de diàleg sobre la convocatòria d'una consulta. Sáenz de Santamaria s'ha limitat a dir que La Moncloa no informa de les trobades privades, i ha reiterat que el govern espanyol està obert al diàleg, sempre que les administracions públiques "respectin la Constitució i les lleis".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol afirma que està obert al diàleg amb Catalunya i que busca la lleialtat institucional, sempre dins el marc constitucional. La portaveu del govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaría, no s'ha volgut pronunciar sobre la reunió secreta de la setmana passada entre els presidents Mas i Rajoy que, segons el diari "Ara", es va fer amb la intenció d'explorar el marge de diàleg sobre la convocatòria d'una consulta. Sense confirmar ni desmentir si hi va haver aquest contacte, Sáenz de Santamaría ha dit que La Moncloa no informa de les trobades privades.

En la roda informativa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta ha explicat: "El govern manté trobades sobre diverses qüestions amb diferents responsables de les administracions. Algunes trobades tenen una agenda pública i altres tenen una naturalesa privada", i ha puntualitzat que sobre aquests últims contactes "La  Moncloa no acostuma a informar-ne".

Sáenz de Santamaría ha afegit que l'executiu volia fer una consideració: "Des del govern s'ha mantingut un diàleg i una lleialtat institucional amb totes les administracions públiques i, per descomptat, amb la Generalitat de Catalunya. Entenem que el clima de col·laboració i de cooperació és essencial entre totes les administracions, i més en moments en què el nostre país afronta la necessària sortida d'una crisi, en la qual entenem que hem de treballar tots junts". En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat que el govern espanyol està obert al diàleg, sempre que hi hagi "respecte a la Constitució i a les lleis".

Durant la reunió del Consell de Ministres d'quest divendres, el govern espanyol ha aprovat, amb un any i mig de retard, el reglament sobre la llei de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme. La norma delimita les reparacions i indemnitzacions per als afectats en accions terroristes. El govern pretén impedir també que els terroristes puguin acollir-se com a beneficiaris d'aquesta mateixa llei.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut