Washington

Els EUA acusen Al-Assad de fer servir gas sarín i França afirma que té fins a 1.000 tones d'armes químiques

Els Estats Units i França han començat a difondre informacions que dibuixen la culpabilitat del règim en l'atac amb armes químiques. Els EUA afirmen que tenen proves que van fer servir gas sarín. París assegura que el règim té un miler de tones d'armament químic.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units i França posen setge a Síria. Els dos països han començat a difondre informacions que dibuixen la culpabilitat del règim en l'atac amb armes químiques. Els EUA afirmen que tenen proves que van fer servir gas sarín. París assegura que el règim té un miler de tones d'armament químic.
 
El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha assegurat que el seu país té proves que el règim va utilitzar gas sarín. Kerry, que ja va atribuir al règim la culpabilitat de l'atac tot i que sense ensenyar les proves, diu ara que mostres de pèl i sang de les víctimes "han donat positiu " per exposició a sarín.
 
L'ús d'aquestes armes col·loca el president sirià a la llista de figures com "Adolf Hitler i Saddam Hussein", segons Kerry. Segons els Estats Units, en l'atac van morir 1.429 persones.
 
Kerry asegura que "el cas contra Síria és poderós i continua creixent cada dia". El secretari d'Estat està convençut que el Congrés donarà al president Barack Obama l'autorització sol·licitada per a una acció militar contra el règim de Bashar al-Assad.
 
Kerry es va mostrar confiat que la coalició internacional contra el règim sirià anirà creixent a mesura que es vagin coneixent més proves de l'atac amb armes químiques del 21 d'agost.
 
Un miler de tones d'armament
 
Mentrestant, els serveis francesos d'intel·ligència apunten que el règim sirià té 1.000 tones d'armes químiques i agents tòxics entre gas sarín, gas mostassa i VX. Segons el diari "Le Journal du Dimanche", la intel·ligència francesa té proves que Al-Assad va utilitzar aquest tipus d'arsenal contra la seva població.
 
El diari assegura que aviat es publicaran quatre pàgines de documents classificats que proven que Damasc té "una de les reserves operatives més importants del món".
 
El diari assegura que la major part de l'arsenal s'ha fabricat al Centre d'Estudis d'Investigacions Científiques de Barzah, al sud de Síria. A més, el país disposa de d'armament capaç de llançar els agents tòxics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut