Un fragment de l'entrevista d'Hollande a "Le Monde".
Hollande no ha descartat una possible intervenció abans de dimecres que ve.
París

Hollande assegura que França està preparada per actuar sobre Síria malgrat el "no" britànic

El president francès, François Hollande, ha assegurat que la negativa del Parlament britànic a intervenir Síria no canvia la postura de França, i ha assegurat estar "preparat " per actuar.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, ha assegurat que la negativa del Parlament britànic a intervenir a Síria no canvia la postura de França, i ha assegurat estar "preparat " per actuar.

"Cada país és sobirà per participar o no en una operació . Això val tant per al Regne Unit com per a França", ha indicat en una entrevista al diari "Le Monde", en què ha destacat que "la massacre química de Damasc no pot ni ha de quedar impune".

El cap de l'Estat ha recalcat que no és favorable a una intervenció internacional dirigida a "alliberar" Síria o a "enderrocar el dictador" , en referència al president Baixar al-Assad, però sí que ha deixat clar que "s'ha de posar un fre a un règim que comet l'irreparable contra la seva població". No fer res, en la seva opinió, "seria córrer el risc d'una escalada -de violència- que banalitzaria l'ús d'armes químiques i amenaçaria altres països".

Hollande no ha descartat una possible intervenció abans de dimecres que ve, quan el Parlament francès analitzarà la situació a Síria en una sessió extraordinària no sotmesa a vot, i ha anunciat que té previst mantenir aquest divendres amb el president nord-americà, Barack Obama, "un intercanvi en profunditat" sobre aquest tema.
Anar al contingut