Els Castellers de Sants fent pila a Bombai. (Foto: Els Borinots)
Els Castellers de Sants a Bombai. (Foto: Els Borinots)
Bombai

Bombai acull 200 membres dels Castellers de Sants a les seves festes tradicionals

Els Castellers de Sants han participat durant cinc dies a les festes tradicionals de l'Índia. 200 membres dels Borinots han viatjat a la ciutat de Bombai per participar a les festes tradicionals de Janmashtami. La celebració rememora el naixement de Krishna, déu hindú que de petit s'enfilava sobre els seus companys per arribar a l'olla on la seva mare guardava el iogurt.

RedaccióActualitzat
Els Castellers de Sants han participat a les festes tradicionals de l'Índia. 200 membres de la colla castellera catalana han viatjat amb tres avions a la ciutat de Bombai. Els Borinots, nom amb què es coneix la colla, han estat convidats a les festes tradicionals de Janmashtami. La celebració rememora el naixement de Krishna. La tradició hindú explica com aquest déu de petit s'enfilava sobre els seus companys per arribar a l'olla on la seva mare guardava el iogurt.

A l'Índia també s'aixequen estructures humanes, la diferència però és que al país asiàtic l'objectiu de les torres és trencar una olla que està penjada.

Durant cinc dies, la colla catalana ha actuat en diversos llocs emblemàtics de Bombai i Thane, una ciutat a 30 quilòmetres de la capital de l'estat de Maharashtra. L'acte va comptar amb la presencia del Cònsol d'Espanya i de diverses personalitats. Com a element simbòlic i de cohesió de les dues cultures es van alçar simultàniament dos "castells", un per part dels borinots i l'altre per part d'un grup de govindes.

La presència dels Borinots a l'Índia ha estat rebuda amb flors, regals i mostres de gran simpatia. Durant l'estada la colla catalana va poder visitar, entre d'altres, la primera colla de dones govindes que es va constituir. Actualment, de les 500 govinda pathak que hi ha a l'Índia, una vintena són "colles" femenines.

Els Castellers de Sants durant la seva estada al país asiàtic han rebut nombroses mostres d'afecte per part de la comunitat hindú. La visita no pretenia ser una competició "d'altura", sinó la voluntat de correspondre a les mostres d'afecte i simpatia que durant tota la setmana han rebut els de Sants.
Anar al contingut