Madrid

El govern espanyol reduirà els tipus de contracte dels 41 actuals a 5

Segons la ministra de Treball, tant la gran varietat de models de contracte que hi ha actualment com el complex sistema de bonificacions suposen una barrera, sobretot per a la petita i mitjana empresa.

RedaccióActualitzat
La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha anunciat que el govern espanyol està treballant per reduir a cinc el número de tipus de contracte, que actualment són 41. La ministra, que compareixia a petició pròpia a la Comissió de Treball del Congrés per presentar el balanç de la reforma laboral, ha avançat quins seran els cinc tipus de contracte que l'executiu de Rajoy mantindrà: indefinit, temporal, relleu, pràctiques i de formació i aprenentatge.

Segons la ministra, tant la gran varietat de models de contracte que existeixen actualment com el complex sistema de bonificacions suposen una barrera, sobretot per a la petita i mitjana empresa. Báñez ha assegurat que els treballs per dur a terme aquests canvis estan molt avançats i que es comptarà amb la participació de tots els agents socials.

La notícia arriba només uns mesos després que la Comissió Europea instés el govern espanyol a crear un "contracte únic obert" per tal de combatre l'atur. Aleshores el ministeri va rebutjar aquesta possibilitat però va dir que treballaria per emprendre una "simplificació administrativa" de les diferents modalitats de contracte per facilitar als empresaris la contractació. Des de la principal patronal espanyola, CEOE, es va qualificar de massa atrevit el contracte únic, però, en canvi, es va considerar necessari reduir els tipus de contracte perquè en la pràctica, asseguren, només se'n van servir 7 o 8 modalitats.

La ministra de Treball també ha anunciat que s'està treballant en refundar en un únic text legal en el marc de la Llei del Treball tots els incentius de contractació per tal "d'evitar la dispersió normativa actual i facilitar el coneixement exacte dels mateixos" als treballadors i empresaris. L'objectiu, assegura Fátima Báñez, és "facilitar la contractació i donar seguretat jurídica al treballador", així com mantenir els incentius existents però presentar-los de forma més clara.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut