El ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, al Congrés. (Foto: EFE)
El ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Cañete defensa que es poden compaginar interessos en empreses privades amb un càrrec públic

Primera compareixença al Congrés d'un ministre del govern espanyol per parlar de la crisi de Gibraltar. Ha estat la del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, a qui l'oposició acusa de tenir interessos petrolers a la zona. El ministre ho ha desmentit, però ha admès ser accionista d'una petrolera i ho ha defensat perquè, diu, la política és una dedicació temporal.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, defensa que es poden tenir interessos a l'empresa privada mentre s'ocupa un càrrec públic, com en el seu cas. Ho ha dit en el Congrés durant la seva compareixença per explicar el conflicte amb Gibraltar d'aquest estiu.

Cañete, que és accionista d'una petrolera, ho ha justificat al Congrés, perquè entén que la política és una ocupació temporal. "Si a vostè li sembla que un membre del govern no pot ser accionista d'una companyia privada, doncs miri, què hi farem. Però jo, quan deixi això, seguiré vivint d'una altra cosa. I no espero estar en això tota la vida. Així que hauré de tenir altres fonts d'ingressos diferents i començar a treballar de nou en el sector privat.

D'altra banda, Cañete ha negat que l'empresa amb la qual està vinculat, que dóna proveïment a vaixells en alta mar, treballi en aigües de Gibraltar, com manté el PSOE. De fet, ha anunciat que el govern espanyol endurirà les condicions perquè les gasolineres flotants puguin operar a l'entorn de Gibraltar.

Des del PSOE insisteixen que l'empresa de la qual és accionista Arias Cañete té interessos a l'Estret. Ho ha dit el diputat socialista Jose Luis Ábalos: "Les informacions que hem anat recollint asseguren que la seva empresa constitueix una base estratègica perquè altres empreses amb els seus vaixells facin gasolineres flotants a Gibraltar."

El ministre ha lamentat que el PSOE faci una oposició tan poc constructiva.
Anar al contingut