El secretari general de l'Aliança, Anders Fogh Rasmussen, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
El secretari general de l'Aliança, Anders Fogh Rasmussen, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Brussel·les

L'OTAN diu que l'ús d'armes químiques no es pot quedar sense resposta

RedaccióActualitzat
L'OTAN ha apuntat a la responsabilitat del règim de Bashar al-Assad en l'atac amb armes químiques contra civils i ha assegurat que es tracta d'un fet "inacceptable" que suposa una "violació clara" de les normes internacionals i que no pot quedar sense resposta perquè és una "amenaça a la pau i a la seguretat internacional".

Després de reunir-se amb els ambaixadors dels estats membres, el secretari general de l'Aliança, Anders Fogh Rasmussen, ha condemnat en un comunicat  "aquests atacs vergonyosos, que van causar una gran pèrdua de vides".

Encara no hi ha proves concloents, però és el règim de Damasc qui "custodia els arsenals d'armes químiques". A més, la "informació disponible d'un ampli ventall de fonts apunta al règim sirià", ha afirmat Rasmussen, per a qui "els responsables han de rendir comptes"

L'OTAN seguirà analitzant de prop la situació i assistint Turquia en la protecció de la seva frontera sud-est, on els aliats tenen des de fa mesos bateries de míssils Patriot instal·lats. L'Aliança Atlàntica, igual que ho va fer el president dels Estats Units, havia dit en diverses ocasions que l'ús d'armes químiques a Síria suposaria una línia vermella dins del conflicte, del que fins ara a preferit mantenir-se al marge.
Anar al contingut