Venècia

"Gravity" dóna el tret de sortida a la 70a edició del Festival de Venècia

La competició del prestigiós Festival de Venècia està dominada aquest any pels títols anglosaxons, on destaquen noms com Terry Gilliam, Stephe Frears i James Franco. El certamen ha arrencat amb l'estrena d'un thriller de ciència-ficció "Gravity", protagonitzat per George Clooney i Sandra Bullock.

RedaccióActualitzat
La 70a edició del prestigiós Festival de Venècia ha arrencat aquest dimecres. El president del jurat de la secció oficial, Bernardo Bertolucci, espera sorprendre's amb les pel·lícules a competició. La primera sorpresa ha estat a la mateixa roda de premsa, quan un periodista xinès ha explicat a Bertolucci  que va quedar tan impactat pel seu film "L'últim emperador" (1987) que va decidir aprendre italià.

El festival, el més antic del món, celebra els seus 70 anys amb l'homenatge de 70 directors que han fet 70 curts en el seu honor. Walter Salles, James Franco, Isabel Coixet o el propi Bertolucci són alguns dels que hi participen.

El thriller de ciència-ficció "Gravity" ha inaugurat el certamen amb els seus dos protagonistes: George Clooney i Sandra Bullock, que interpreten una parella d'astronautes sota les ordres del mexicà Alfonso Cuarón, que repeteix l'experiència de fer una pel·lícula de ciència-ficció després de l'èxit obtingut amb la sorprenent "Hijos de los hombres". La pel·lícula, però, es projecta fora de competició.

Entre la vintena de cintes que aspiren al Lleó d'Or predomina la presència de propostes anglosaxones, la qual cosa demostra -segons els organitzadors- la vitalitat i la riquesa del cinema nord-americà actual. El jurat haurà d'escollir entre pel·lícules dirigides per Terry Gilliam, Jonathan Glazer, Stephen Frears i James Franco. Franco portarà a Venècia "Child of God", adaptació d'una novel·la de Cormac McCarthy, autor de "No es pais para vells". També destaca el del mestre japonès Hayao Miyazaki, que presentarà l'esperada "Kaze tachinu", biopic animat de l'enginyer aeronàutic que va dissenyar els caces que el Japó va fer servir durant la Segona Guerra Mundial.

Dues cintes de directors catalans, al certamen

Entre tota aquesta oferta, també dues cintes de dos directors catalans que participen en seccions paral·leles fora de concurs. Una és la coproducció hispanocatalana "Tres bodas de más", del director català Javier Ruiz. L'altra és el curtmetratge "La gallina", del jove director d'ulldecona Manel Raga, sorgit de l'Escac, que s'exhibeix en la seccio dedicada a les noves tendències cinematogràfiques.

El Festival de Venècia s'allargarà fins al 7 de setembre i per la catifa vermella està previst que hi passin, entre d'altres, Matt Damon, Scarlett Johansson, Judi Dench i Nicolas Cage.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut