Barcelona

Balmón diu que al PSC sobren "els experts en soroll sense rellevància actual que s'ofeguen en la seva vanitat"

El secretari d'acció política del PSC ha carregat en una carta a "El Periódico de Catalunya" contra les veus de dins del seu partit que qüestionen la línia marcada per la direcció. Balmón, a més, reclama un camí del mig favorable al dret a decidir, però no a la independència i es queixa que alguns volen negar al partit el dret a existir.

RedaccióActualitzat
El secretari d'acció política del PSC, Antonio Balmón, ha carregat en una carta a "El Periódico de Catalunya" contra les veus de dins del seu partit que qüestionen la línia marcada per la direcció. Balmón diu textualment que al partit socialista hi "sobra gent", els experts en soroll sense rellevància actual que s'ofeguen en la seva vanitat. "Sobren els professionals del soroll sense cap rellevància actual que són utilitzats per fer grinyolar i desorientar les nostres posicions; els que s'ofeguen en la seva vanitat i van canviar el 'nosaltres' pel 'jo'; els que sobreviuen no per la seva lucidesa sinó per les crítiques contínues que donen munició a l'adversari; els que no accepten un projecte comú i ens volen fer naufragar en la incomoditat de les seves impossibilitats", ha sentenciat.

Balmón ha recordat, en la mateixa línia, als exconsellers crítics, com podrien ser Joaquim Nadal o Montserrat Tura, que van contribuir a crear el "forat immens" en què es troba Catalunya. Els acusa d'haver canviat el "nosaltres" pel "jo" i de viure de la crítica en lloc d'aportar idees. Per això, es queixa d'un "sector minoritari que l'atrapa l'ombra del fracàs" que "torpedina l'actual PSC i la seva construcció d'una nova agenda política d'acord amb les noves circumstàncies demogràfiques, socials, nacionals i econòmiques de Catalunya" que, en en part passa per aprofundir "en la proposta d'una nova agenda econòmica i social, conjuntament amb el socialisme espanyol i europeu, i també per ampliar el nostre projecte nacional".

Segons el número dos del PSC, a més, hi ha massa gent externa al partit que opina sobre què hauria de fer, i aquestes veus utilitzen arguments de Nadal, Geli o Ros per fer mal. En aquest sentit, considera "inadequada la seva instrumentalització per descriure el que fa i el que pensa la direcció del PSC".

Balmón es queixa que alguns volen negar al partit el dret a existir

Balmón reclama un camí del mig favorable al dret a decidir però no a la independència i es queixa que alguns volen negar al partit el dret a existir: "És curiós o contradictori que mentre es reclama el dret a decidir, alguns, des de dins i des de fora, intenten negar-nos el dret a existir. I això té poc d'èpic i molt de sinistre".

En la carta, finalment, el secretari d'acció política diu que el PSC "defensa sense complexos el dret a decidir, però sense caure en manipulacions o transformar-nos en simples mercenaris d'aquells que han contaminat el dret amb una de les seves possibles finalitats. M'imagino que el fet de no abraçar l'estelada i no voler trencar amb Espanya no ens inhabilita per articular i defensar l'opció del camí nacional que creiem més convenient; en tot cas, solament exigim el mateix respecte que tenim per les altres opcions. Tret que, sense gens de subtilesa, se'ns intenti imposar l'existència d'un pensament únic".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut