Barcelona

La presidenta d'una associació de víctimes de l'11-S destituïda per mentidera és de Barcelona

Tania Head ni tan sol es diu així. La presidenta d'una de les associacions de víctimes de l'11-S destituïda per les sospites que va suscitar el seu relat sobre els fets viscuts al World Trade Center de Nova York, és en realitat Alicia Esteve Head i és de Barcelona. Segons publica el diari "La Vanguardia", la dona pertany a una família de coneguts empresaris barcelonins que es va veure implicada el 1992 en l'escàndol econòmic conegut com el "cas Planasdemunt".

Actualitzat
El seu pare, Francisco Esteve Corbella, i el seu germà, Francisco Javier Esteve Head, van ser condemnats a penes de presó per un delicte de falsedat documental per un frau de pagarés falsos distribuïts per l'empresa barcelonina BFP.

L'expresidenta de Xarxa de Supervivents del World Trade Center va viure en el districte de Sarrià-Sant Gervasi i va treballar entre 1998 i 2000 a l'empresa Hovisa, propietària en aquell temps de l'Hotel Arts de la capital catalana. Segons explica "La Vanguardia", Alicia Esteve era la secretària d'un dels responsables d'Hovisa i alguns dels companys d'aquella etapa asseguren que era de caràcter complicat, tenia aspiracions professionals i volia ser sempre el centre d'atenció, en ocasions relatant històries pràcticament impossibles.

Un relat impossible

"The New York Times" va destapar el cas en revelar en portada les sospites que Tania no és una víctima de l'11-S, tal com ella explicava davant de periodistes i estudiants en diferents fòrums. El relat de la ja expresidenta de l'associació Xarxa de Supervivents del World Trade Center sobre el qual va passar el dia dels atemptats al pis 78 de la torre sud del World Trade Center està ple de detalls inversemblants.

La suposada impostora afirmava ser una dels 19 supervivents que es trobaven en els pisos superiors on van impactar els avions. També assegurava que treballava a les oficines que el banc de negocis Merrill Lynch tenia a la torre sud i que havia estudiat a les universitats de Harvard i Stanford, uns fets que desmenteixen totes aquestes entitats. A més, assegurava que estava a punt de casar-se amb el seu nòvio, Dave, que va morir a la torre nord, tot i que la família i els amics d'aquest home mai havien sentit parlar d'ella.
Anar al contingut