Unes 150 persones han participat en la primera etapa de la marxa, que ha sortit des de Ribes de Freser.(Foto: @assembleagroga)
La marxa recorrerà en vuit etapes la distància entre Ribes de Freser de Barcelona en defensa d'una educació pública, sense retallades, laica, inclusiva i democràtica. (Foto: @assembleagroga)
Ribes de Freser

Unes 150 persones es posen en marxa a Ribes de Freser en defensa de l'educació pública

La primera Marxa per l'Educació Pública ha començat a caminar aquest dissabte a Ribes de Freser, davant de la casa on passa les vacances la consellera Rigau, en defensa de l'ensenyament públic. Unes 300 persones s'han inscrit per cobrir durant vuit dies 140 quilòmetres i arribar el pròxim 31 d'agost a Barcelona.

RedaccióActualitzat
Inici: Ribes de Freser. Final: Barcelona. Distància: 140 quilòmetres. Durada: 8 dies. Objectiu: defensar l'actual model d'educació pública.

La primera Marxa per l'Educació Pública ha començat a caminar aquest dissabte a Ribes de Freser, localitat on la consellera d'Educació, Irene Rigau, estiueja. La plataforma Assemblea Groga ha aplegat en aquesta primera etapa unes 150 persones que han desafiat la pluja i han caminat fins arribar a Ripoll llançant crits com "Rigau divina, treballa d'interina", "Wert dimissió" o "Tots per la pública!". Per a tota la ruta hi ha unes 300 persones inscrites.

La marxa vol defensar una educació pública, sense retallades, laica, inclusiva i democràtica per als alumnes de totes les edats, des de la guarderia fins a la universitat. La iniciativa es posiciona contra quatre eixos: la política de retallades per rescatar la banca, l'elitització de l'accés a l'educació per l'augment del preu de les matrícules i la reducció de les beques, la privatització de l'educació i la gestió antidemocràtica dels centres.

Eixos que el portaveu de la plataforma Assemblea Groga, Oscar Simón, recorda que es plasmen en diferents normatives, com la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, també coneguda com a llei Wert; la llei d'educació catalana, que per a Simón és la mare catalana de la LOMCE, i l'estratègia 2015 a la universitat.

Durant els vuit dies que duri aquesta acció reivindicativa s'organitzaran actes en defensa de l'ensenyament en les poblacions de pas: Ribes de Freser, Ripoll, Torelló, Vic, Hostalets de Balenyà, Granollers, Cerdanyola, Badalona i Barcelona.
Anar al contingut