El Parc Natural del Cap de Creus en una imatge d'arxiu.
El Parc Natural del Cap de Creus en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Port de la Selva

El Port de la Selva multa amb 1.400 euros una família per fer sortir un equip de rescat innecessari a buscar la filla

L'Ajuntament del Port de la Selva cobrarà 1.400 euros a una família francesa per l'operatiu de rescat. La jove de 18 anys es va llançar a l'aigua després d'una discussió. En veure-la arribar a les roques, els pares se'n van desentendre i van tornar amb el vaixell a port. Cinc hores després de no tenir-ne notícies, la mare en va donar l'alerta. La jove va ser trobada més tard a bord d'un veler.

RedaccióActualitzat
Cometre una negligència i obligar a activar un dispositiu de recerca en plena matinada pel cap de Creus li ha costat car, a una família francesa. L'Ajuntament del Port de la Selva li cobrarà 1.400 euros per l'operatiu municipal del rescat de la seva filla, perquè ho considera fruit d'una imprudència. El regidor de Governació, Roger Pinart, ha qualificat l'actitud dels pares de tornar al port "d'un cas flagrant d'imprudència" perquè "no només hi havia risc per a la noia, sinó també per a tota la gent que teníem voltant pel cap de Creus a la una de la matinada i que l'estava buscant". Amb aquesta mesura, l'ajuntament del Port de la Selva s'afegeix a la política del Departament d'Interior pel cobrament de rescats en cas de negligència.

La família navegava per la cala Galera quan la noia, de 18 anys, es va llançar al mar després de discutir amb la mare. En veure-la arribar a les roques, els pares se'n van desentendre i van tornar amb el vaixell a port. Cinc hores després de no tenir-ne notícies, però, la mare va anar a la policia local i en va donar l'alerta. La jove va ser trobada més tard a bord d'un veler.

A la recerca, que va començar poc després de les onze de la nit i que va durar unes dues hores i mitja, hi van participar agents de la policia local, dels Mossos, bombers, una ambulància i Salvament Marítim.

Segons ha explicat el regidor de Governació, en aquesta part de la costa hi ha una pista forestal, però accedir-hi des del mar és complicat. Cal caminar uns vint minuts fent pujada i s'ha de dur calçat adequat. A més, cal tenir en compte que la noia només portava el banyador a sobre, quan va decidir llançar-se a l'aigua.
Anar al contingut