El Caire

La policia egípcia deté el màxim líder espiritual dels Germans Musulmans

Mohamed Badie, que estava amagat en un pis situat a la zona nord-est del Caire, afronta càrrecs d'incitació a la violència i a l'assassinat per la mort de vuit manifestants anti Mursi al Caire al juny passat. Mohamed Badie, però, ja té successor. Els Germans Musulmans ha nomenat provisionalment Mahmud Ezat com a nou guia espiritual.

RedaccióActualitzat
Continua el pols entre l'exèrcit i els Germans Musulmans a Egipte, en un conflicte que ha causat 900 morts des de dimecres passat i que està portant el país àrab al trencament intern. El toc de queda s'ha mantingut i la matinada ha estat tranquil·la. El govern interí, comandat pels militars, continua el setge contra els islamistes i ha seguit detenint membres dels Germans Musulmans. Aquesta matinada, la policia n'ha detingut el màxim líder espiritual, Mohamed Badie, juntament amb un altre membre del grup, Talat Yusef. Estaven amagats en un pis situat a la zona nord-est del Caire, a prop de la plaça Rabaa al-Adawiya, on hi havia el campament de partidaris de Mursi més gran, que va ser destruït per les forces de seguretat.

En les primeres imatges que s'han difós, Badie, de 70 anys, apareix visiblement desmillorat, vestit amb una túnica blanca i escortat per dos agents de policia. Badie afronta ara càrrecs d'incitació a la violència i a l'assassinat per la mort de vuit manifestants anti Mursi al Caire el juny passat.

Mohamed Badie, però, ja té successor. Els Germans Musulmans ha nomenat provisionalment Mahmud Ezat com a nou guia espiritual, segons la televisió egípcia.

Abans de la detenció, els Germans Musulmans han denunciat la detenció d'almenys 400 dels seus dirigents en 72 hores i ha acusat les autoritats egípcies d'haver torturat i cremat 36 detinguts quan eren traslladats a la presó. Segons la versió de les autoritats, aquestes persones van morir en amotinar-se en un comboi que les traslladava a una presó del nord del Caire. Els detinguts van segrestar un policia, fet que va obligar les forces de seguretat a intervenir amb gasos lacrimògens que, suposadament, els van causar la mort per asfíxia.

Un dels advocats dels Germans Musulmans ha assegurat que els responsables de la formació han estat detinguts de manera preventiva durant quinze dies i se'ls ha prohibit contactar amb els seus advocats o recórrer les ordres de detenció. A més, el Front de Defensa dels Detinguts ha titllat de "genocidi" el desmantellament de les acampades a dues places del Caire, una violació en tota regla dels drets humans.

Mentrestant, aquesta nit han arribat amb tots els honors al Caire els cossos dels 25 policies que van ser morts suposadament per islamistes a la península del Sinaí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut