Londres

Londres estudia emprendre accions legals contra Madrid pel conflicte per Gibraltar

Segons ha explicat un portaveu del primer ministre britànic, els controls addicionals que Espanya està aplicant està "políticament motivat" i és "totalment desproporcionat".

RedaccióActualitzat
El govern britànic està "estudiant seriosament" emprendre accions legals contra l'executiu espanyol pels controls de seguretat addicionals que Madrid ha posat en marxa a la frontera amb Gibraltar, i que estan provocant llargues cues. Ho ha anunciat un portaveu del primer ministre britànic, David Cameron, que ha assegurat que l'augment dels controls està "políticament motivats" i és "totalment desproporcionat".

L'executiu espanyol va imposar aquests controls com a represàlia després que el govern gibraltareny va dipositar 70 blocs de formigó a les aigües que envolten la colònia britànica, cosa que dificulta la feina dels pesquers espanyols.

Mentrestant, avui mateix, vaixells de guerra de l'armada britànica han salpat del Regne Unit en direcció a Gibraltar, on arribaran a finals de mes, en unes operacions que Londres qualifica com a rutinàries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut