Moscou

Una ONG denuncia tortures d'adolescents neonazis russos a homosexuals

L'ONG Spectrum Human Rights (SHR), dedicada a la defensa de les minories sexuales a l'est d'Europa, ha denunciat les tortures i els abusos a joves homosexuals russos per part d'un grup d'adolescents membres del moviment "Occupy Pedofiliay", liderat pel neonazi Maxim Martsinkévitx.

RedaccióActualitzat
La violència homòfoba creix a Rússia davant la inhibició del govern. L'ONG Spectrum Human Rights (SHR), dedicada a la defensa de les minories sexuales a l'est d'Europa, ha denunciat les tortures i abusos a joves homosexuals russos per part d'un grup d'adolescents membres del moviment "Occupy Pedofiliay", liderat pel neonazi Maxim Martsinkévich.

L'organització ha assegurat que un jove uzbek hauria mort a causa d'aquestes agressions, sense que hi hagi encara confirmació oficial. El que si que hi ha són vídeos i fotografies de la suposada víctima mentre era vexada pel grup, que ha fet córrer les imatges per internet.

"Occupy Pedofiliay" pren perversament el seu nom del moviment indignat i confon intencionadament pedofília i homosexualitat. Això dóna la mesura de l'alt grau d'homofòbia que es respira a Rússia i a alguns països de l'antiga Europa de l'Est. Fins al punt que el Parlament rus ha aprovat una llei, impulsada per un Putin sempre atent a posar en relleu la seva virilitat, que sosté que qualsevol expressió d'afecte entre dues persones del mateix sexe pot ser castigada com a acte de propaganda homosexual.

Diverses organitzacions de gais i lesbianes russes s'han mobilitzar per denunciar la situació. Els mitjans russos no s'han fet ressò de la notícia, però sí han informat que l'1 d'agost passat, diversos membres de la cèl·lula neonazi que va gravar el vídeo on apareix el jove presumptament assassinat, van ser detinguts.

La policia de la regió de Sverdlovsk ha obert tres causes penals contra onze membres del moviment neonazi, entre els quals hi ha el mateix Martsinkévich, conegut amb el sobrenom de "Matxet" des que va liderar el grup Format 18, que es dedicava a gravar vídeos amb imatges de tortures a persones sense sostre i immigrants. Les autoritats russes van registrar el domicili en què vivien alguns dels arrestats i van confiscar més de vint navalles, destrals i bats de beisbol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut