El president nord-americà, Barack Obama.
El president nord-americà, Barack Obama. (Foto: EFE)
Washington

Els Estats Units emeten una alerta mundial de viatges per possibles atacs d'Al-Qaeda

El govern dels Estats Units ha emès una alerta mundial de viatges per als seus ciutadans per possibles atacs d'Al-Qaeda al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica, després d'haver instat diverses de les seves ambaixades a l'Orient Mitjà a tancar aquest diumenge.

RedaccióActualitzat
El govern dels Estats Units ha emès una alerta mundial de viatges per als seus ciutadans per possibles atacs d'Al-Qaeda al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica, després d'haver instat diverses de les seves ambaixades a l'Orient Mitjà a tancar aquest diumenge.

Concretament l'amenaça estaria vinculada a Al-Qaeda al Iemen, segons han indicat fonts oficials citades per la cadena CNN. D'acord amb les mateixes fonts, els serveis d'intel·ligència dels Estats Units han estat vigilant "una creixent amenaça" durant les últimes setmanes contra objectius nord-americans i occidentals per part d'aquesta filial. Segons la CNN, la preocupació se centra en l'ambaixada nord-americana al Iemen durant els dies que coincideixen amb el final del ramadà, mes sagrat per als musulmans.

A l'alerta emesa aquest divendres, el Departament d'Estat adverteix als nord-americans de "la possibilitat contínua d'atacs terroristes", especialment a l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. També s'hi afegeix que aquestes accions poden passar o procedir de la península Aràbiga. Davant d'aquestes informacions, el mateix departament ha ordenat tancar diumenge, dia laborable en molts països, diverses de les seves ambaixades a l'Orient Mitjà,
incloses les d'Egipte i Israel. La portaveu adjunta del Departament d'Estat, Marie Harf, ha argumentat que aquesta mesura es pren "per precaució i seguretat" de les persones que hi treballen. És possible que el tancament pugui allargar-se més dies.

Entre les ambaixades i consolats afectats per aquest tancament hi ha els d'Algèria, Iemen, Aràbia Saudita, Bangla Desh, Kuwait, Israel, Turquia, Egipte, Afganistan, Iraq i Líbia
. La Unió Europea també ha pres "precaucions".

El Departament d'Estat, finalment, també recorda als ciutadans nord-americans "la possibilitat que els terroristes ataquin els sistemes de transport públic i altres infraestructures turístiques", en destacar que ja hi ha hagut atacs a "sistemes ferroviaris" i "serveis d'aviació". "Els terroristes poden triar una gran varietat de mitjans i armes, i dirigir-se tant a interessos oficials com privats", indica.

L'alerta subratlla també que els Estats Units segueixen "treballant estretament amb altres nacions davant l'amenaça del terrorisme internacional, inclosa la d'Al-Qaeda".
Anar al contingut