Els Estats Units tanquen diumenge les ambaixades a l'Orient Mitjà per amenaces terroristes. A la imatge, el president nord-americà, Barack Obam…
Els Estats Units tanquen diumenge les ambaixades a l'Orient Mitjà per amenaces terroristes. (Foto: EFE)
Washington/Brussel·les

Els Estats Units tanquen diumenge les ambaixades a l'Orient Mitjà per amenaces terroristes

El Departament d'Estat dels Estats Units ha donat instruccions a diverses de les seves ambaixades a l'Orient Mitjà, incloses les d'Egipte i Israel, perquè estiguin tancades diumenge per amenaces terroristes "creïbles i serioses". La Unió Europea també pren "precaucions".

RedaccióActualitzat
El Departament d'Estat dels Estats Units ha donat instruccions a diverses de les seves ambaixades a l'Orient Mitjà, incloses les d'Egipte i Israel, perquè tanquin portes diumenge. Les causes, segons un portaveu oficial no autoritzat a parlar públicament sobre el tema i citat per la CNN, són les amenaces terroristes "creïbles i serioses" dirigides a "objectius americans d'ultramar" i que poden no limitar-se a les principals dependències diplomàtiques del país.

A més
d'Egipte i Israel, l'ordre del Departament d'Estat nord-americà arriba, entre d'altres, a les delegacions a l'Afganistan, Aràbia Saudita, Líbia, l'Iraq, Algèria, la Unió dels Emirats Àrabs, Iemen, Bangla Desh i Kuwait, segons una relació que cita la cadena ABC, encara que podria ampliar-se a d'altres, i fins i tot prolongar-se durant més dies.

La Unió Europea també pren "precaucions"

En aquests moments" no tenen "evidències que les amenaces afectin específicament les delegacions europees", però se suposa que, per si de cas, estan adoptant "totes les precaucions necessàries". El portaveu també ha indicat que els representants de la Comissió Europea mantenen "contacte estret" amb els seus homòlegs nord-americans a la zona.
Anar al contingut