Roma

Berlusconi diu que es tracta d'una "persecució" de jutges "irresponsables" i "no escollits pel poble"

L'exprimer ministre italià ha respost a la condemna de quatre anys de presó per frau fiscal amb un vídeo. Berlusconi espera que els italians obrin els ulls i diu que la sentència està basada en el no-res.

RedaccióActualitzat
Després que el Tribunal Suprem italià hagi confirmat la condemna de quatre anys de presó a l'exprimer ministre Silvio Berlusconi per frau fiscal en el "cas Mediaset", Il Cavaliere ha fet una declaració pública. En un vídeo gravat a la seva residència a Roma, Berlusconi ha assegurat que espera que els italians obrin els ulls, "que no han estat conscients de la realitat del país i han malgastat el vot o no han votat".

Berlusconi planteja batalla i diu que continurà a la política, i que està decidit a liderar de nou el centre-dreta i aspira novament a una majoria electoral que li permeti recuperar el poder.

L'exprimer ministre ha dit que ningú no pot entendre la "càrrega de violència" que part de la magistratura li ha reservat amb els diferents processos judicials. Una autèntica "persecució" que prové de jutges "irresponsables" i "no escollits pel poble", però que condicionen la vida política.

Berlusconi ha explicat que en els últims vint anys ha posat totes les seves forces per intentar portar una "revolució liberal" al seu país i per situar Itàlia com a protagonista en l'escena internacional i no com una "subalterna" davant les potències mundials. "A canvi, arribat gairebé el final de la meva vida activa, rebo com a premi acusacions i una sentència fundada en el no-res, que em treu la llibertat personal i els drets polítics. És així com Itàlia reconeix els sacrificis i els compromisos dels seus millors ciutadans? És aquesta la Itàlia que volem i estimem?", es pregunta al vídeo Il Cavaliere.

El tribunal ha ajornat la decisió sobre la inhabilitació política de Berlusconi, que també és senador, a l'espera que la Cort d'Apel·lació de Milà calculi de nou el termini, que en primera i segons instància va ser de cinc anys. Un cop calculada, no entrarà en vigor de manera automàtica perquè per ser definitiva ha de superar un nou tràmit al Senat, que haurà de dir si accepta o no la decisió judicial. Si la cambra ho rebutja, haurà d'obrir-se un procés per conflicte de competències davant del Tribunal Constitucional.

La classe política italiana esperava la decisió del Suprem per saber fins a quin punt el futur judicial de Berlusconi podria tenir conseqüències sobre l'estabilitat del govern.

Berlusconi veurà reduïda la seva condemna de quatre a un any segons la llei d'indults del 2006. Podria complir aquesta pena en arrest domiciliari o sota la tutela dels serveis socials perquè supera els 70 anys d'edat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut