Imatge d'arxiu de l'estació de Plaça Catalunya dels FGC.
Imatge d'arxiu de l'estació de Plaça Catalunya dels FGC.
Barcelona

Una peça nova del canvi de vies és la causa dels descarrilaments a FGC

Aquest és el tercer descarrilament que es produeix en només dues setmanes. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que la peça s'havia canviat fa poc i es pensava que el problema estava solucionat. Ha lamentat les incomoditats als passatgers i ha reiterat que no hi ha cap risc per als viatgers.

RedaccióActualitzat
Una peça que permet el canvi de vies. Aquest ha estat el motiu del petit descarrilament que s'ha produït aquest dijous al matí als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la plaça de Catalunya de Barcelona, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. És el tercer incident d'aquestes característiques en només dues setmanes.

Vila ha explicat que la peça es va canviar fa poc i es pensava que ja s'havia solucionat el problema. El conseller ha lamentat les molèsties que s'han pogut causar als viatgers. Tot i això ha remarcat que són incidents "puntuals" i "irrellevants" des del punt de vista del perill per als usuaris.

FGC feia des del segon incident, el dimarts 23 de juliol, aquest trajecte en "període de proves" i feia circular els trens a la meitat de la velocitat permesa en el tram conflictiu, que és de 20 quilòmetres per hora, segons la companyia ferroviària.

Malgrat les mesures preventives, FGC assegura que els informes encarregats a l'empresa ferroviària JEZ i a l'Ineco, l'enginyeria de transport dependent del Ministeri de Foment, indicaven que no hi havia cap problema per utilitzar el tram.
Anar al contingut