Amina Sbouï durant una vista a la cort de Sousse. (Foto: Reuters)
Amina Sbouï durant una vista a la cort de Sousse. (Foto: Reuters)
Tunis

La justícia tunisiana deixa en llibertat amb càrrecs l'activista Amina Sbouï

Amina Sbouï, militant del grup feminista internacional Femen, va ser detinguda per haver profanat una sepultura a l'haver escrit el nom del seu grup a la paret d'un cementiri. El seu objectiu era denunciar una reunió salafista que es feia a prop. La seva posada en llibertat ha sorprès els seus propis advocats.

RedaccióActualitzat
La justícia tunisiana ha ordenat la llibertat de l'activista Amina Sbouï, militant del grup feminista internacional Femen. Se l'acusava d'haver profanat una sepultura per haver escrit el nom del grup a la paret d'un cementiri. El seu objectiu era denunciar una reunió salafista que es feia a prop. La decisió ha sorprès els seus propis advocats.

L'activista ha estat posada en llibertat després d'estar en presó preventiva des del maig. Amina Sbouï es va fer coneguda a principis d'any després d'ensenyar els pits a internet per denunciar la moral conservadora del seu país. Això va provocar una gran polèmica entre associacions civils, que la van defensar, i grups radicals islamistes, que en van reprovar el comportament. El president d'una organització civil de caire salafista va assegurar que la dona, segons la llei islàmica, mereixia "rebre entre 80 i 100 fuetades". "El que va fer supera això de molt, de manera que mereix ser lapidada fins a la mort", va afegir el religiós.

La detenció i empresonament de l'Amina per la pintada al cementiri va generar un ampli moviment de solidaritat arreu del món per denunciar el conservadorisme de l'actual govern islamista d'Ennahda. La crispació va pujar encara més de to quan tres militants europees de Femen van ser detingudes a Tunísia quan van ensenyar els pits en públic com a gest de suport a Amina. Van ser detingudes, condemnades a dos mesos de presó i, poc després, posades en llibertat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut