Barcelona

Els immigrants desallotjats de les naus del Poblenou posen fi a la tancada que feien en una església del barri

La plataforma ciutadana que els dóna suport assegura que mantindrà les reivindicacions, que passen per un habitatge digne, permís de residència i possibilitat de treballar.

TV3/RedaccióActualitzat
La cinquantena d'immigrants tancats a la parròquia de Sant Bernat Calbó del Poblenou de Barcelona després de ser desallotjats, dimecres, de dues naus abandonades del barri han decidit posar fi a la protesta.

La majoria han acceptat l'habitatge que l'Ajuntament de Barcelona els ha ofert de manera temporal fins a finals d'agost, moment en què hauran de trobar pel seu compte una solució per normalitzar la seva situació. Altres, però, no tenen lloc i dormiran al ras.

Molts d'ells volen tornar a treballar en la ferralla, una feina que, si viuen en pensions, no poden tornar a fer.

L'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments, que els dóna suport, assegura que continuarà lluitant en favor de les seves reivindicacions, que passen per un habitatge digne, permís de residència i possibilitat de treballar.
 
Per fer-ho, obriran una oficina de seguiment a l'Ateneu de Flor de Maig i a principis de setembre celebraran una assemblea per fer el seguiment de la problemàtica.

Sopar de comiat
 
Abans d'agafar cadascú el seu camí, immigrants i veïns van fer un sopar plegats en un solar del barri conegut com l'Hort dels Indignats.
 
En un principi s'havia acordat fer una manifestació per denunciar la situació que travessen, però finalment l'opció es va desestimar pel cansament que acumulaven els afectats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut