Barcelona

Desallotgen sense incidents les 300 persones que vivien en naus abandonades al Poblenou

Hi vivien aproximadament unes 350 persones, la majoria immigrants subsaharians sense papers, que es dediquen majoritàriament a la recollida de ferralla. A primera hora del matí, una vintena furgonetes dels Mossos d'Esquadra han pres posicions al voltant de la zona i ha començat el desallotjament així que hi ha arribat la comitiva judicial. La policia, a més, ha fet retirar de la zona tots els periodistes i càmeres, que estan informant des d'una certa distància.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat les naus abandonades del carrer Puigcerdà i Pere IV del barri del Poblenou de Barcelona. Hi vivien aproximadament unes 300 persones, la majoria immigrants subsaharians sense papers, que es dediquen majoritàriament a la recollida de ferralla. Molts d'ells havien anat marxant els últims dies, però aquest matí la policia ha desplegat un fort dispositiu per fer-ne el centenar que encara hi quedava.

A primera hora del matí, una vintena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra han pres posicions al voltant de la zona i, cap a les vuit, així que ha arribat la comitiva judicial, ha començat el desallotjament, primer de les naus del carrer Puigcerdà, que s'ha fet sense incidents i ha durat poc més d'una hora. Els ocupants han abandonat el recinte amb les seves pertinences sense oposar resistència. Mentre es duia a terme l'operació, la policia ha fet retirar de la zona tots els periodistes i càmeres, que han informat des d'una certa distància.

Poc després, cap a dos quarts de dotze, s'ha efectuat un segon desallotjament a les naus del carrer Pere VI. Tampoc en aquest cas hi ha hagut incidents i la desena persones que en el moment de l'operació estaven a l'interior de l'immoble l'han abandonat sense oposar resistència.

Ordre judicial

L'operació policial s'ha fet després que el propietari de les naus portés l'ocupació als tribunals i un jutge n'ordenés el desallotjament. L'ordre per fer fora de les naus les persones que hi dormien entrava en vigor aquest dimecres. A la sentència, el jutge assegura que és "conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau" i, per això, demanava a la Creu Roja, Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona i Mossos d'Esquadra que ajudessin els residents de la nau a trobar un allotjament alternatiu.

Tot i això, alguns dels ocupants s'han queixat aquest matí que la policia ha arribat abans que els serveis socials de l'Ajuntament, que ha assegurat que els proporcionaran allotjament durant uns dies en pensions o en albergs. Tot i això , alguns dels immigrants no accepten aquesta ajuda, perquè, segons han explicat, com que no tenen papers tenen por que la Policia Nacional i vagi i se'ls emporti.

Per la seva banda, la plataforma de veïns que els dóna suport, que havia del desallotjament havia convocat per aquest matí una manifestació de suport, ha advertit de l'emergència social que poden suposar tantes persones sense sostre a Barcelona. També han assegurat que perden perdran la possibilitat de continuar fent la feina que els permet subsistir, bàsicament el reciclatge de ferralla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut