Madrid

El president del Tribunal Constitucional va pagar quotes com a militant del PP

Francisco Pérez de los Cobos està inclòs, segons publica el diari "El País" i ha confirmat ell mateix, en la llista d'afiliats i donants del PP que entre el 2008 i el 2011 van fer aportacions per sufragar les despeses del partit. En el cas de Pérez de los Cobos, la xifra correspondria a la quota mínima que paguen els militants a Barcelona. Els jutges i magistrats tenen prohibit, per llei, pertànyer a partits polítics o sindicats.

RedaccióActualitzat
El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, va pagat quotes de militant al Partit Popular. És el que assegura en l'edició d'aquest dijous el diari "El País", que explica que el president del Constitucional està inclòs en la llista d'afiliats i donants del PP, les aportacions dels quals serveixen per sufragar les despeses del partit. El mateix Pérez de los Cobos ha confirmat que, efectivament, va militar al Partit Popular.

La llista en què apareix Pérez de los Cobos forma part del sumari del "cas Bárcenas". En aquesta llista, hi apareixen els noms amb els corresponents carnets d'identitat i les quantitats aportades. En aquest cas, la xifra correspon a la quota mínima que paguen els militants a Barcelona. Pérez de los Cobos l'hauria pagat com a mínim els anys 2008, 2009, 2010 i 2011, i se'l va proposar per al TC el 2010.

A més a més, quan va comparèixer al Senat per ser escollit no va explicar aquesta vinculació amb el PP. Juristes consultats pel diari estableixen que la incompatibilitat de la militància en un partit i la pertinença al Constitucional és claríssima.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut