Madrid

Rubalcaba presentarà una moció de censura si Rajoy no compareix al Congrés

Segons el cap de l'oposició, "la dimissió de Rajoy és un imperatiu ètic ineludible. Sense ella és impossible mantenir un nivell de relació normal amb aquest govern. El president no està capacitat per dirigir el país i representar-nos a Europa."

Actualitzat
El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que si el PP torna a negar una vegada més la compareixença al Congrés del president del govern, Mariano Rajoy, presentarà una moció de censura. Segons el cap de l'oposició, "la dimissió de Rajoy és un imperatiu ètic ineludible. Sense ella és impossible mantenir un nivell de relació normal amb aquest govern. El president no està capacitat per dirigir el país i representar-nos a Europa."

Rubalcaba, en una intervenció davant el grup socialista al Senat, ha dit que "amb el 'cas Bárcenas' vam saber que una bona part dels fons il·legals del PP es van destinar presumptament a fer trampa en les eleccions i pagar sobresous presumptament il·legals". Aquesta situació ha provocat una crisi política d'una "magnitud insuportable" que va "més enllà de les nostres fronteres".

Pel líder del PSOE, "la imatge d'Espanya està irremeiablement tacada per l'escàndol del 'cas Bárcenas'. Només cal veure la premsa internacional d'avui". I això requereix, segons Rubalcaba, "buscar una sortida, una solució immediata".

Tot i això, Rajoy ha admès que el PSOE no té els vots suficients per substituir el president del govern, però ha deixat clar que presentarà la moció de censura per la "dignitat" del Congrés i per obligar Rajoy a comparèixer i a donar explicacions. El líder socialista ha recordat que han demanat la compareixença de Rajoy set vegades i que, si es rebutja la vuitena, es presentarà la moció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut