Madrid

El PP torna a impedir en solitari la compareixença de Rajoy a les Corts pel "cas Bárcenas"

La Diputació Permanent del Senat ha rebujat la petició de tots els grups de l'oposició perquè el president espanyol doni explicacions del suposat finançament irregular del PP.

RedaccióActualitzat
El PP continua vetant la compareixença de Mariano Rajoy en seu parlamentària per per donar explicacions del suposat finançament irregular del PP. El Partit Popular ha fet valer la majoria absoluta que té a la Diputació Permanent del Senat per rebutjar el clam unànime de l'oposició, tombat per 23 vots en contra i 15 a favor.

L'oposició ha tornat a sumar forces en el que ha estat l'únic punt de l'ordre del dia de la Diputació Permanent del Senat. L'objectiu era que es convoqués un ple extraordinari perquè Rajoy donés la cara per "les notícies que s'han publicat recentment sobre el finançament il·legal del seu partit". La petició sotmesa a debat la van registrar el PSOE, CiU, l'Entesa, el Grup Basc i el Grup Mixt.

Des del PP han al·legat que Rajoy ja ha donat explicacions "àmplies, extenses i contundents". En canvi, el PSOE ha proclamat que, si no pot donar la cara, "és que Rajoy és pres d'un pres". CiU ha criticat que el PP converteixi la majoria absoluta en una "indulgència absoluta" per esquivar les explicacions a les Corts.

Dijous passat, la Diputació Permanent del Congrés ja va rebutjar una proposta en la mateixa línia presentada pel PSOE, l'Esquerra Plural, CiU i el Grup Mixt. El PP també va tombar en solitari la proposta de l'Esquerra Plural de crear una comissió d'investigació al Congrés sobre la corrupció.

La sessió de la Diputació Permanent del Senat ha coincidit en el temps amb l'avís del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que impulsarà una moció de censura si el president espanyol no compareix. Rajoy va assegurar dilluns que acabarà el mandat i va evitar pronunciar-se clarament sobre el presumpte cobrament de sobresous en diner negre o la doble comptabilitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut