Madrid

El PP nega els contactes amb Bárcenas i diu que el seu empresonament demostra que no accepten xantatges

El vicesecretari d'Organització del partit, Carlos Floriano, desmenteix la informació d'"El Mundo" sobre les pressions a l'extresorer del PP i assegura que qualsevol documentació que pugui aportar Bárcenas davant el jutge "és responsabilitat exclusiva del seu autor".

RedaccióActualitzat
El PP ha negat per boca del número tres del partit que hagi mantingut contactes amb Luis Bárcenas fins al març d'aquest any i que li hagi fet arribar, per via de tercers, l'oferta d'un pacte de silenci a canvi d'avantatges judicials. El vicesecretari d'Organització del partit, Carlos Floriano, ha desmentit en una roda de premsa la informació d'"El Mundo" o assegura que qualsevol documentació que pugui aportar Bárcenas davant el jutge, on aquest dilluns ha declarat per tercera vegada, "és responsabilitat exclusiva del seu autor".

"El PP no ha tingut cap contacte amb el senyor Bárcenas" des que és a la presó, ha afirmat Floriano. Respecte a l'eventual participació de terceres persones en les negociacions, ha assegurat que és "rotundament fals". És el mateix que ha mantingut la número dos del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

"Ningú ha acceptat cap mena de xantatge que hagi plantejat el senyor Bárcenas en privat, ni l'ha acceptat ni l'accepta. Tant si el fa en privat, com ha fet fins ara, com en públic", ha destacat Floriano.

El vicesecretari popular ha afegit que al PP estan "molt tranquils" i que la prova que no han acceptat xantatges és que Bárcenas és a la presó. "Va demanar determinades qüestions i continua amb els mateixos jutges, els mateixos policies", ha remarcat. Floriano, que s'ha referit a Bárcenas com a "presumpte delinqüent", ha argumentat que és a la presó "per la seva implicació en el 'cas Gürtel' i per la incapacitat d'explicar els milions que té a Suïssa".

Floriano ha tornat a acusar el PSOE de fer el joc a Bárcenas i d'anteposar els interessos de partit als d'Espanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut