Pere Navarro, al Consell Territorial dels socialistes a Granada. (Foto: ACN)
Granada

Navarro qualifica la reforma constitucional del PSOE "d'històrica" i "interpretable"

El primer secretari del PSC ha dit que el PSC dóna per satisfetes les seves reclamacions de fa mesos.

RedaccióActualitzat
"És un acord històric per a Catalunya i per a Espanya". Així de satisfet ha sortit Pere Navarro del Consell Territorial del PSOE on s'estava negociant la proposta per reformar la Constitució.

El primer secretari del PSC ha considerat que el text introdueix "molts i rellevants canvis" en el model d'estat, i això fa que aquest sigui un acord "satisfactori". "Avui, el PSOE i el PSC han definit i han aprovat una proposta de solució davant dels partits que el que fan és crear problemes", en al·lusió a CiU i a ERC, que "intenten trencar", o el PP, que vol "recentralitzar". Davant d'aquestes posicions, els socialistes han estat "capaços" de buscar la via del diàleg i l'acord, ha reiterat, convençut que el consens d'avui és "el gran pacte constitucional i el gran pacte territorial", ha considerat Navarro.

Navarro "interpreta" el reconeixement nacional de Catalunya

El primer secretari del PSC ha dit que el PSC dóna per satisfetes les seves reclamacions de fa mesos, quan van plantejar la seva proposta de "les quatre erres": el reconeixement de la singularitat de Catalunya, els recursos, la representació i les regles. I, malgrat que Rubalcaba ha dit en roda de premsa que el Tribunal Constitucional no va acceptar la denominació de Catalunya com a nació, Navarro ha insistit que aquest terme segueix a l'Estatut i així volen els socialistes que quedi reflectit en la Constitució, en el cas que s'aprovés la reforma federal.

Segons Navarro, el document és interpretable i, en aquest sentit, ha afirmat que el PSC "interpreta" que el reconeixement nacional de Catalunya queda reflectit quan es parla de "singularitat" i es remet "al que diu l'Estatut".
Anar al contingut