Passos Coelho en una imatge d'arxiu al Parlament lusità. (Foto: EFE)
Passos Coelho en una imatge d'arxiu al Parlament lusità. (Foto: EFE)
Lisboa

El primer ministre portuguès no dimiteix ni accepta la renúncia del titular d'Exteriors

El primer ministre de Portugal assegura que continuarà al càrrec, malgrat que dos ministres han dimitit en 24 hores. Passos Coelho no ha acceptat la renúncia del titular d'Exteriors, Pablo Portas, líder del partit democristià que li garanteix la majoria absoluta.

RedaccióActualitzat
El primer ministre portuguès, el conservador Pedro Passos Coelho, es manté al càrrec tot i que dos ministres li han presentat la dimissió en 24 hores. L'últim a fer-ho ha estat el titular d'Exteriors, Paulo Portas, però el cap de l'executiu de Portugal no ha acceptat la renúncia del líder del partit democristià que li garanteix la majoria parlamentària.

En un discurs retransmès per televisió, Passos Coelho ha sentenciat: "Seré clar, no dimiteixo". Davant de la petició dels grups d'esquerres que li exigeixen que dimiteixi, ha argumentat que "vivim temps en què no ens podem espantar davant les adversitats".

El primer ministre intentarà "aclarir" la posició del Centre Democràtic Social Partit Popular, el partit de Portas, que ha anunciat la seva dimissió "irrevocable".

La renúncia de Portas ha tingut lloc 24 hores després de la dimissió de Vitor Gaspar com a ministre de Finances i artífex de les polítiques d'austeritat aplicades. Portas ha evidenciat així el rebuig al relleu de Gaspar.
Anar al contingut