Nicolás Maduro, president de Veneçuela, aquest dimarts, durant la visita oficial a Haití.
Nicolás Maduro està disposat a acollir Snowden si l'extècnic de la CIA ho demana. (Foto: EFE)
Caraques

El president de Veneçuela es mostra disposat a estudiar la possibilitat d'oferir asil a Snowden

Nicolás Maduro està predisposat a avaluar una sol·licitud eventual d'asil polític d'Edward Snowden. Després de l'Equador, Veneçuela és, doncs, un altre país que podria acollir l'extècnic de la CIA que ha destapat la trama d'espionatge del govern Obama. Aquest dimarts, el president rus, Vladímir Putin, va confirmar que Edward Snowden és en un aeroport de Moscou i va descartar extradir-lo als Estats Units.

RedaccióActualitzat
Veneçuela entra en el "cas Snowden". El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha anunciat aquesta matinada que està disposat a estudiar la possibilitat d'oferir l'asil polític a l'extècnic de la CIA que va destapar una trama d'espionatge del govern nord-americà. L'executiu veneçolà segueix d'aquesta manera els passos de l'Equador, que ja va anunciar que està disposat a donar asil a Edward Snowden.

Nicolás Maduro ha dit: "Nosaltres no hem rebut la sol·licitud oficial de Snowden, però, si ens ho plantegés, ho avaluaríem, perquè, en tot cas, l'asil polític és una protecció humanitària". En declaracions a Haití, on fa una visita oficial, el president veneçolà ha explicat: "L'asil polític és una figura del Dret Humanitari que està molt arrelada a l'Amèrica Llatina i que sempre s'ha utilitzat per protegir els desprotegits." I, segons el mandatari, Snowden s'ho mereixeria: "Ha donat sorpreses al món" amb denúncies "per fer millor la humanitat". "Així ho reconeix la majoria del poble nord-americà", ha assegurat Maduro.

Aquest dimarts, el president rus, Vladímir Putin, va confirmar que Snowden és a la zona de trànsit de l'aeroport de Moscou i que no té intenció d'intervenir per entregar-lo als Estats Units. Fins aquesta matinada, totes les informacions apuntaven que l'excol·laborador de la CIA intentaria volar cap a l'Equador. Ara caldrà veure com influeix en el futur immediat de Snowden l'anunci de Veneçuela.
Anar al contingut