Imatge de recurs d'una nena adoptada jugant.
Des de fa una dècada, Rússia s'ha convertit en el principal país, amb la Xina, al qual acudeixen les famílies espanyoles per adoptar.
Moscou

Rússia prohibeix l'adopció de nens russos per part de parelles homosexuals estrangeres

El Parlament rus, la Duma, ha aprovat aquest divendres per àmplia majoria vetar les adopcions per part de famílies homosexuals o de persones amb una "orientació sexual no tradicional".

RedaccióActualitzat
El Parlament rus, la Duma, ha prohibit per llei l'adopció de nens russos per part de parelles homosexuals i de solters procedents de països on són legals les unions entre persones del mateix sexe. La llei, que s'ha aprovat aquest divendres en tercera lectura, ha rebut el suport de 444 d'un total de 450 diputats de la cambra baixa.

La setmana passada, Rússia va advertir que, abans de signar nous acords bilaterals d'adopció amb alguns països, tindria en compte si aquests han aprovat per llei el matrimoni homosexual. Al mateix temps, el govern rus proposa retirar la llicència a les agències d'adopció internacional que formalitzin l'acollida d'un menor rus per part d'una família homosexual o de persones amb una "orientació sexual no tradicional".

Espanya, que després d'Itàlia i els Estats Units és el país que adopta més nens russos, està negociant la signatura d'un acord bilateral amb Rússia des de l'any passat.
Anar al contingut