Istanbul

Erdogan aparca el projecte urbanístic del parc Gezi d'Istanbul fins que la justícia no es pronunciï

El govern turc posa en mans dels tribunals el futur del polèmic projecte urbanístic del parc Gezi d'Istanbul, que ha generat les protestes a tot el país. L'executiu d'Erdogan paralitza les obres i anuncia que respectarà la decisió que adopti la justícia. El govern ha cedit després de reunir-se amb representants dels grups que s'oposen a la transformació del parc en un centre comercial.

RedaccióActualitzat
El govern de Turquia es compromet a frenar el projecte urbanístic del parc Gezi d'Istanbul, origen de les protestes arreu del país, fins que no es pronunciï la justícia. L'executiu ho ha anunciat després d'una nova reunió entre el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, i els representants dels concentrats a la plaça Taksim. Si els jutges turcs consideren que no s'hi pot construir un centre comercial, aquesta zona verda de la ciutat continuarà igual. En canvi, si donen la raó al govern, es farà un referèndum per decidir si es fan les obres, segons han indicat les autoritats turques.

Amb aquest compromís, Erdogan pretén acabar definitivament amb les manifestacions que des fa quinze dies han derivat en protestes contra l'autoritarisme del govern d'Erdogan. L'executiu, a més, indica que investigarà la violència policial exercida en determinats moments contra els manifestants.

El resultat de la trobada d'aquesta matinada amb el primer ministre turc ha satisfet els delegats de la xarxa Solidaritat amb Taksim, que representa els ciutadans acampats al parc Gezi. En un comunicat, el col·lectiu explica que Erdogan ha dit que l'espai verd no es tocarà a l'espera d'una decisió judicial i que, en cas que els tribunals aprovin el projecte del govern, hi haurà una consulta popular.

La plataforma ha assenyalat que els manifestants faran aquesta tarda una assemblea per decidir si aixequen l'acampada o prefereixen continuar endavant amb aquesta acció de protesta. De moment, milers de persones continuen a la plaça de Taksim.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut