Barcelona

La CCMA aprova un ERO per a un màxim de 312 treballadors i una rebaixa de sou del 7,5%

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat aquest migdia un expedient de regulació per a un màxim de 312 treballadors i una rebaixa de sous. En un comunicat assegura que és per garantir la viabilitat de TV3 i Catalunya Ràdio.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El consell de la CCMA ha acordat iniciar un expedient de regulació d'ocupació que afectarà un màxim de 312 treballadors i es proposarà als representants dels treballadors una rebaixa salarial del 7,5%. També es volen reduir les actuals estructures directives dels mitjans públics de comunicació.

Segons la Corporació, aquestes decisions busquen preservar el màxim nombre dels actual llocs de treball i l'estabilitat pressupostària de l'ens atesa la conjuntura econòmica i del mercat laboral.

Aquestes decisions suposaran la suspensió temporal de les negociacions dels convenis col·lectius que des de fa temps mantenen les direccions i els representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio.

A més, el consell de la Corporació ha acordat impulsar un nou model de gestió de la publicitat en els mitjans de comunicació. Amb això, el consell de govern de la CCMA vol incrementar els ingressos en un moment en què el mercat publicitari, especialment a les televisions, pateix una dràstica reducció. Per això s'ha acordat impulsar un procés d'externalització dels serveis de venda d'espais publicitaris a TV3 i a les webs associades.

Després de saber-se la notícia, els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, reunits en assemblea, han rebutjat frontalment aquests plans i la nova rebaixa salarial. Han acusat el Consell de Govern de la CCMA de fingir una negociació de conveni, quan el seu objectiu ha estat sempre el de desmantellar la televisió i la ràdio públiques. Els treballadors consideren que els acomiadaments suposaran un afebliment del servei públic o la seva privatització en benefici d'interessos d'altres. També han demanat la dimissió del president de la CCMA, Brauli Duart, i han anunciat noves mobilitzacions per als pròxims dies.

Reaccions dels partits

La decisió de fer un ERO a TV3 i Catalunya Ràdio ja ha generat reaccions politiques. El PSC ha demanat la compareixença del conseller Homs al Parlament. Iniciativa rebutja la mesura i anuncia que ho portarà al Parlament per sotmetre-ho a votació. Per la CUP, aquest ERO ensorra una de les estructures d'estat que l'han vertebrat. Esquerra Republicana diu que no hi donaran suport perquè ja s'ha fet una retallada a la Corporació. Des de CiU diuen que la mesura és dolorosa, però creuen que és per garantir la viabilitat dels mitjans públics.  
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut