L'hospital de Sant Pau.
L'arquebisbat demana que es faci servir el patrimoni de l'hospital de Sant Pau per salvar-lo.
Barcelona

L'arquebisbat demana que es faci servir el patrimoni de l'hospital de Sant Pau per salvar el centre

L'Arquebisbat de Barcelona acaba de demanar, a través d'un breu comunicat, que es faci servir el patrimoni immobiliari que té l'hospital per a les necessitats del centre a causa de la situació econòmica i social actual.

RedaccióActualitzat
Novetats a l'hospital de Sant Pau que podrien capgirar la situació crítica en què es troba.

L'Arquebisbat de Barcelona reclama que es posin els béns de la fundació que gestiona el patrimoni immobiliari de l'hospital de Sant Pau a disposició de les necessitats del centre.

A través d'un breu comunicat, l'arquebisbat considera textualment un deure moral ineludible que la molt il·lustre administració, que és la fundació que gestiona el patrimoni, adopti aquesta mesura. Aquest patrimoni consta de nombrosos habitatges, garatges i solars.

Aquesta és una de les demandes que ha fet reiteradament el comitè d'empresa i que mai s'havia acceptat.

Calculen que Sant Pau disposa d'un patrimoni immobiliari de més de mil milions euros. L'anunci arriba després que divendres van dimitir tots els patrons de la fundació que gestiona l'hospital i que la Generalitat el va instar a presentar un concurs de creditors.

Recordem que divendres passat, tots els membres del Patronat de l'Hospital van dimitir i van demanar mesures urgents per garantir la viabilitat del centre. El Departament de Justícia ha donat 15 dies de termini a l'Arquebisbat de Barcelona, l'Ajuntament i la Generalitat perquè nomenin els nous membres del Patronat de la Fundació de l'Hospital que han de sol·licitar el concurs de creditors.
Anar al contingut