L'hospital La Fe de València.
L'hospital La Fe de València.(Foto: EFE)
València

Una malaltia obliga a amputar les dues cames al primer trasplantat bilateral del món

Els metges de l'hospital La Fe de València han hagut d'amputar les dues cames al primer trasplantat bilateral d'aquestes extremitats al món per una malaltia que no té cap relació amb el trasplantament. L'amputació, dos anys després del trasplantament, s'ha fet precisament,per poder tractar el pacient de la seva malaltia.

RedaccióActualitzat
Els metges de l'hospital La Fe de València han hagut d'amputar les dues cames al primer trasplantat bilateral d'aquestes extremitats al món per una malaltia que no té cap relació amb el trasplantament. L'amputació, segons informa el diari "Levante", s'ha fet, precisament, per poder tractar el pacient de la seva malaltia, ja que ha hagut de deixar de prendre la medicació immunosupressora que necessitava des que va ser trasplantat, ara fa dos anys, perquè "els fàrmacs dificultaven el procés" de recuperació.

El protocol d'actuació, segons fonts de l'hospital, conclou que "si l'òrgan trasplantat no és vital ha d'extreure's del pacient per poder tractar la malaltia que presenta més gravetat i urgència".

Tot i que el pacient ha estat sotmès a diferents tractaments a l'hospital La Fe, el seu seguiment el continua portant a terme l'equip de professionals de la Fundació Pedro Cavadas, que és el que el va intervenir el 10 juliol del 2011. El pacient, que rebia l'alta 20 dies després de l'operació, va perdre les dues cames en un accident.

La seva amputació és per damunt del genoll i això impedeix que pugui utilitzar pròtesis per caminar.
Anar al contingut