Imatge de l'entrada al nou mercat dels Encants a Barcelona.
Imatge de l'entrada al nou mercat dels Encants a Barcelona.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ajorna la inauguració del nou mercat dels Encants després de la inundació d'aquest dissabte

L'Ajuntament de Barcelona ajorna l'obertura del nou mercat dels Encants, prevista pel 21 de juny, després de patir una inundació a causa de les fortes pluges d'aquest dissabte. Assegura que el trasllat dels venedors es farà "amb plenes garanties de seguretat i qualitat". A més, ha demanat un peritatge extern a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per deteminar quines han estat les causes dels problemes i trobar possibles responsabilitats.

RedaccióActualitzat
Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, l'ajornament és necessari per fer un seguit d'accions que asseguraran que el trasllat al nou mercat es faci "amb totes les garanties de seguretat i qualitat", després de la inundació del cap de setmana.

Aquest cap de setmana, els tècnics responsables de l'obra i experts municipals han fet un diagnòstic provisional on s'han detectat possibles deficiències de disseny en el sistema de drenatge de la coberta i en la xarxa interna d'evacuació d'aigua de l'edifici, situada en el subsòl. El consistori assegura que els enginyers no han detectat problemes en l'estructura de l'edifici ni en la seva coberta de 8.000 metres quadrats en aquesta primera avaluació.

Arran d'aquest diagnòstic, l'Ajuntament ha encarregat un peritatge extern a experts de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), concretament a l'Institut de Dinàmica Fluvial i Enginyeria Hidrològica FLUMEN, per conèixer les causes i trobar possibles responsabilitats. Un cop se sàpiguen les conclusions del peritatge, l'Ajuntament emprendrà, si fos necessari, possibles accions legals. A més, garanteix que les millores, ajustos i canvis a nivell constructiu no tindran cap sobrecost per a la ciutat.

L'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha acordat fer aquest dimarts una reunió amb els venedors dels Encants Vells perquè els responsables de l'obra ofereixen totes les explicacions tècniques que resultin necessàries per als comerciants. L'Institut Municipal de Mercats, juntament amb els venedors, pactaran un nou calendari de trasllat que es farà efectiu quan es compleixin les condicions òptimes.
Anar al contingut