La crescuda a Magdeburg ha assolit una algura rècord de 7,48 metres.
La crescuda a Magdeburg ha assolit una algura rècord de 7,48 metres. (Foto: EFE)
Magdeburg

Més de 36.000 evacuats a Alemanya pel trencament d'una presa del riu Elba

Més de 36.000 persones han hagut d'abandonar les seves cases a Alemanya després del trencament d'una presa al riu Elba que ha afectat localitats com Magdeburg, una de les ciutats més antigues de l'est del país.

RedaccióActualitzat
Més de 36.000 persones han hagut d'abandonar les seves cases a Alemanya després del trencament d'una presa al riu Elba que ha afectat localitats com Magdeburg, una de les ciutats més antigues de l'est del país, on la crescuda ha obligat a evacuar unes 23.000 persones.

La crescuda a Magdeburg ha assolit una altura rècord de 7,48 metres, cinc metres per sobre de les crescudes normals i superior a la registrada a les devastadores inundacions del 2002.

"Ahir vam ajudar a carregar sacs de sorra per salvar la ciutat. L'atmosfera és summament fosca perquè moltes persones han d'abandonar les seves cases", ha relatat una de les veïnes d'aquesta localitat, Liane Nagen.

Les autoritats estimen que hi ha més de 8.000 persones evacuades en autobusos des de pobles i ciutats de la regió d'Aken, al sud de Magdeburg, després del trencament del dic construït a la confluència dels rius Elba i Saale, que va rebentar malgrat els intents per salvar-lo. També s'han detectat ruptures en una altra represa i es tem que la pressió s'incrementi en els pròxims dies.

En l'última setmana hi ha hagut almenys una desena de morts com a resultat de les inundacions a Alemanya, Àustria, Eslovàquia, Polònia i la República Txeca.
Anar al contingut