Alemanya

Alemanya, pendent de la crescuda dels rius

La situació deguda a les inundacions segueix sent crítica a l'est d'Alemanya. Moltes parts que es troben sota la influència dels rius Saale, Elba i altres, estan sota les aigües després de llargs períodes de fortes pluges. A més a més, els habitants de moltes ciutats han patit talls d'energia i tancament de carreteres.

Alberto AlcántaraActualitzat
La situació deguda a les inundacions segueix sent crítica  a l'est d'Alemanya. Moltes  parts de l'est del país, que es troben sota la influència dels rius Saale, Elba i altres, estan sota les aigües després de llargs períodes de fortes pluges. A més a més, els habitants de moltes ciutats han patit talls d'energia i tancament de carreteres.

Algunes poblacions, com ara la petita ciutat de Gottesgnaden, situada a uns 20 quilòmetres al sud de Magdeburg, continuen treballant per intentar evitar els efectes de la crescuda del riu Saale, que porta molta més aigua del normal.

La ribera del Danubi també està amenaçada per les crescudes del riu. En aquesta conca, s'han superat  alguns rècords històrics. Per exemple, a Passau, coneguda com la "Ciutat dels tres tius" perquè hi conflueixen el Danubi, l'Inn i l'Iltz. A Passau, s'ha assolit el nivell d'aigua més alt des de l'any 1501. A Hofkirchen, el cabal d'aigua va arribar a 3.390 metres cúbics per segon aquest dijous. La policia i els bombers van reforçar dics que corrien el risc de ser desbordats.



Els efectes també s'han deixat sentir a les carreteres i autopistes, com ara l'A8, que uneix Munic i Salzburg i que va ser tancada per un curt temps el dimecres i que continua afectada per continus embussos de trànsit.

Pobles en el camí de Passau a Deggendorf encara estaven amenaçats per la inundació. Algunes vies d'accés a aquestes zones estaven tancats, i la majoria dels residents ja han estat evacuats. El nivell de l'aigua al voltant d'aquestes àrees s'ha mantingut en 7 metre des de dimarts, tot i que ha passat el pic de crescuda.

Milers de soldats han arribat a les ciutats per ajudar a fer front a unes inundacions que afecten el cor d'Europa.

Les previsions indiquen temps inestable al sud i a l'est del país al llarg de les pròximes hores: hi ha avís de nivell groc per tempestes a les regions de Baden-Wurttenberg, Berlin-Brandemburg i Sachsen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut