Les càmeres de televisió enfoquen l'acusat.
La fiscalia demana gairebé 200 anys de presó per al zelador d'Olot.
Girona

La fiscalia demana 194 anys de presó per al zelador d'Olot, acusat de matar onze avis

El fiscal manté la petició de 194 anys de presó per al zelador d'Olot, Joan Vila, acusat de matar onze residents del geriàtric La Caritat de la capital de la Garrotxa. Les acusacions sol·liciten que el condemnin a 202 anys de presó i la defensa sosté que té una alteració psíquica per la qual l'han de deixar en llibertat vigilada. Al judici que es fa a l'Audiència de Girona, els psicòlegs van declarar aquest dijous que havien detectat en Joan Vila "impulsos sàdics" i un "interès obsessiu" en la mort.

RedaccióActualitzat
El fiscal demana un total de 194 anys de presó per al zelador d'Olot acusat d'assassinar onze ancians al geriàtric on treballava. La fiscalia creu que hi ha proves concloents perquè el jurat popular determini que Joan Vila va matar els interns aprofitant que eren persones grans que no es podien defensar. El processat està acusat de matar els avis de tres formes diferents: amb un còctel de barbitúrics, amb una sobredosi d'insulina o fent-los engolir lleixiu o àcid.

Les acusacions, que representen les famílies de les víctimes, eleven la petició a 202 anys de presó. La defensa manté que el zelador pensava que estava "ajudant a morir" els ancians i demana que el condemnin com a màxim a 20 anys de llibertat vigilada.

A la sessió del judici d'aquest dijous, un dels psicòlegs que van declarar, Álvaro Muro, cap de la Unitat Psiquiàtrica de la presó de Brians, on va estar internat Joan Vila, va explicar que l'acusat tenia un "interès obsessiu" en la mort i va convertir el centre "en el seu propi laboratori", perquè li donava un "benefici personal". Muro també va dir que l'acusat tenia "impulsos sàdics". El judici, que es fa a l'Audiència de Girona, està previst que acabi aquest mateix divendres.
Anar al contingut