Imatge d'arxiu d'un edifici de Bankia.
Imatge d'arxiu d'un edifici de Bankia.
Madrid

Imputats quatre directius i antics responsables de Bankia per la fusió i la sortida a borsa de l'entitat

El jutge de l'Audiència Nacional ha citat com a imputats quatre directius i antics responsables en la causa que investiga la fusió i la sortida a borsa de l'entitat. Amb aquestes quatre imputacions, ja són 38 els imputats, entre els quals hi ha els 32 membres de l'antic consell d'administració de l'entitat financera, que presidia Rodrigo Rato, i Bankia i BFA en qualitat de persones jurídiques.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha citat com a imputats quatre directius i antics responsables de Bankia en la causa que investiga la fusió i la sortida a borsa de l'entitat. Es tracta del secretari del consell d'administració de Bankia i la seva matriu, el Banc Financer d'Estalvis, Miguel Crespo; el director general d'aquest organisme, Manuel  Lagares; l'exdirector general adjunt de l'Auditoria Interna de Bankia, Miguel Ángel Soria, i l'exdirector general financer i de riscos de Bankia, Ildefonso Sánchez Barcoj, imputat també en el "cas Blesa".

Amb aquestes quatre imputacions, ja són 38 els imputats, entre els quals hi ha els 32 membres de l'antic consell d'administració de l'entitat financera, que presidia Rodrigo Rato, i Bankia i BFA en qualitat de persones jurídiques.

Malgrat no ser conseller de l'entitat ni membre del consell d'administració, Miguel Crespo està imputat després de ser citat per diversos exconsellers per haver enviat un correu electrònic tres dies abans de la dimissió de Rato en què deia que l'auditoria Deloitte necessitava més temps per estudiar els comptes. Crespo informava el consell dels motius pels quals Bankia havia dipositat els seus comptes del 2011, que registraven uns beneficis de 309 milions d'euros, sense l'informe de l'auditoria corresponent. En aquest sentit, ho vinculava a la "complexitat" del nou grup creat el 2011, la "transformació de les set caixes del banc", i les "diverses segregacions d'actius entre les caixes i BFA, de BFA i Bankia o la sortida de la borsa.

Tres dies després del correu, Rato va anunciar la seva dimissió i José Ignacio Goirigolzarri va passar a presidir l'entitat.
Anar al contingut