Madrid

El govern espanyol estudia multar els pares dels menors amb comes etílics repetits

Sancionar els pares dels menors que repetidament pateixin intoxicacions o comes etílics és una de les mesures que s'estudien per frenar l'accés dels adolescents a l'alcohol. Ho ha explicat el delegat del Pla Nacional sobre Drogues, Francisco Babín. Les autoritats consideren la conducta dels pares com una deixadesa de la tutela efectiva i fins i tot es podria qualificar de maltractament.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol està estudiant multar els pares amb menors que amb assiduïtat acudeixin a les urgències hospitalàries amb intoxicacions per ingesta d'alcohol o comes etílics. Ho ha explicat el delegat del Pla Nacional sobre Drogues, Francisco Babín, durant la presentació d'una campanya de conscienciació sobre les greus conseqüències de consumir alcohol des de molt joves.

Sancionar els pares és una de les mesures que s'estudien per frenar l'accés dels adolescents a l'alcohol. Les autoritats consideren que pot passar que una dia un menor s'intoxiqui per ingesta d'alcohol, però alerten que, quan això passa repetidament, aleshores la conducta dels pares és deixadesa de la tutela efectiva. Fins i tot, ha explicat Babín, es podria qualificar de maltractament el fet que els pares permetin intoxicacions etíliques permanents als seus fills en el propi domicili.

La delegació del Pla Nacional sobre Drogues també està estudiant mesures perquè els menors no puguin accedir a la publicitat sobre l'alcohol a internet o a les xarxes socials. Segons Babín, la legislació en aquest sentit és "relativament escassa", cosa que ha afavorit que la xarxa s'hagi convertit en un espai d'impunitat des d'on algunes persones fan apologia del consum d'alcohol.

Per acabar, Francisco Babín ha assegurat que el pla busca, sobretot, reduir l'edat d'inici del consum, que a Espanya està en els 13,7 anys. I per aconseguir-ho, ha insistit, s'ha de tenir una llei de consens feta des de l'acord amb tots els sectors implicats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut