El Centre d'Arts Santa Mònica.
El Centre d'Arts Santa Mònica està situat a la Rambla de Barcelona.
Barcelona

L'Arts Santa Mònica canvia el rumb i serà a partir de l'octubre un centre de creativitat on s'exposarà l'art català més actual

El centre serà a partir de l'octubre un punt de creativitat on s'exposarà l'art català més actual en els diferents àmbits: visual, plàstic, arquitectònic i gastronòmic. El centre, que dirigirà la historiadora i crítica d'art Conxita Oliver, reorienta la seva activitat per donar suport als creadors, a través de formació i assessorament, perquè hi puguin desplegar el seu talent.

RedaccióActualitzat
El Centre d'Arts Santa Mònica, a la Rambla de Barcelona, tornarà a canviar de rumb per convertir-se en l'espai on conflueixi la nova creació que es fa ara a Catalunya. El nou projecte arrencarà a l'octubre sota la direcció de la historiadora i crítica d'art Conxita Oliver, que prendrà el relleu a Vicenç Altaió a partir de l'1 de juliol. En una trobada amb periodistes, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que ara es pretén que el centre posi "en relleu la realitat creativa catalana del moment, que té a veure tant amb les arts plàstiques com amb l'arquitectura, el disseny o la música".

L'espai vol donar vitalitat als creadors artístics i connectar-los amb la indústria cultural, cosa que es farà a través de la formació, amb congressos o conferències. També es vol impulsar les connexions entre els creadors i la societat civil i que el centre sigui un espai de reflexió, per promoure idees sobre els reptes creatius actuals.

Al centre s'hi continuaran fent exposicions, la primera el mateix octubre, encara per definir, i totes se centraran en l'art actual, en totes les disciplines. D'aquesta manera, no es faran ni exposicions històriques ni altres d'artistes que siguin competència del Museu d'Art Contemporani. En qualsevol cas, ha dit Mascarell, "es tracta que sigui un centre molt obert, gens opac i que connecti amb la realitat del país".

Una altra novetat és el nomenament d'un consell assessor, format per deu experts de "perfil transversal" pel període d'un any i sense retribució econòmica, que ajudarà a definir les activitats que s'hi faran, proposarà iniciatives i apadrinarà nous talents creatius de Catalunya.

Assessors del nou centre

Els primers membres, que es reuniran per primera vegada a final d'aquest mes, són l'artista Francesc Aleu, el filòsof Pau Alsina, la professora Teresa Camps, el fundador d'Infonomia Alfons Cornella, l'arquitecte Miquel Espinet, el dissenyador gràfic Jaume de Laiguana, l'emprenedor Didac Lee, l'artista visual Àngels Ribé, el creatiu publicitari Toni Segarra i l'arquitecta Benedetta Tagliabue.

També hi seran presents l'actual director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, i una altra persona encara no designada de Televisió de Catalunya, així com la periodista Bibiana Ballbè, que farà de pont entre el centre, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la recerca de nous formats de comunicació.

Amb un pressupost lleugerament inferior als 2,2 milions d'euros, l'Arts Santa Mònica mantindrà els treballadors del centre i fins i tot es reforçarà l'equip, han dit els representants de govern". A més es tornarà a obrir la cafeteria.
Anar al contingut