Unes rulots en un càmping.
Durant el juliol, els càmpings catalans van omplir la meitat de les places.
Barcelona

El govern rebaixa fins a 40 milions la previsió d'ingressos per la taxa turística

L'última estimació és que, aquest 2013, es recaptaran "entre 35 i 45 milions" per aquest concepte, segons ha indicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. La xifra és menys de la meitat dels 100 milions previstos d'entrada, que ja es van rebaixar a 50 coincidint amb la posada en marxa de l'impost. Puig ha explicat aquestes xifres després que el govern hagi aprovat el Pla de Turisme de Catalunya a fi i efecte de fer de Catalunya "una de les grans potències turístiques del món", segons ha dit.

RedaccióActualitzat
El govern ha tornat a revisar a la baixa la previsió d'ingressos per la taxa turística, que s'aplica des del novembre passat. L'última estimació és que, aquest 2013, es recaptaran "entre 35 i 45 milions" per aquest concepte, segons ha indicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. La xifra és menys de la meitat dels 100 milions previstos d'entrada, que ja es van rebaixar a 50 coincidint amb la posada en marxa de la taxa.

Puig ha explicat que, de tota manera, la Generalitat creu que Catalunya té prou potencial per arribar, a llarg termini, al sostre dels 100 milions.

Segons el conseller, des de l'1 de novembre passat fins a finals de març d'aquest any, el govern ha recaptat 8 milions d'euros per aquest impost sobre les estades en establiments turístics.

La quota oscil·la entre els 0,45 i els 2,25 euros per persona i nit. El preu més alt el paguen els turistes que s'allotgen en hotels de cinc estrelles i en creuers que s'estan més de dotze hores al port.

Fer de Catalunya "una de les grans potències turístiques del món"

El conseller ha explicat aquestes dades en la roda de premsa posterior al Consell Executiu dels dimarts, que ha aprovat el nou Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016, que pretén reforçar la posició de Catalunya com "una de les grans potències turístiques del món". Segons ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, l'objectiu del pla és mantenir el lideratge català mitjançant un model turístic propi basat en els criteris de "competitivitat sostenible".

"El turisme no és únicament una activitat econòmica, forma part del projecte de país" i la seva fortalesa reflecteix que Catalunya és una societat oberta i d'acollida, ha destacat Puig. Un dels objectius del nou pla és aplicar la governança en el turisme, això és consensuar les polítiques públiques en aquest àmbit d'acord amb el sector, i per això es volen potenciar les sinergies entre administracions i la col·laboració entre el sector públic i el privat.

El pla té cinc bases: entendre el turisme com un fonament de l'economia catalana, oferir una oferta de qualitat orientada a una demanda de qualitat, que la Direcció General de Turisme tingui un funcionament transversal, entendre Catalunya com un conjunt de destinacions sostenibles i competitives i que l'excel·lència sigui el criteri predominant en l'oferta i en la formació.

Puig ha destacat que el sector turístic, malgrat la crisi, demostra una gran fortalesa, i prova d'això és que Catalunya és el territori europeu on la ràtio entre turistes i superfície és més, i està en "quarta o cinquena posició" pel que fa als recursos que genera aquest sector.
Anar al contingut