Madrid

El Constitucional manté Otegi a la presó mentre resol el recurs d'empara

L'alt tribunal ha decidit mantenir la presó per al dirigent abertzale mentre es resol el recurs d'empara que va presentar contra la seva condemna en el cas Bateragune. L'exdirigent del sindicat abertzale LAB Rafa Diez Usabiaga també continuarà a presó.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit mantenir la situació de presó del dirigent abertzale Arnaldo Otegi i també de Rafael Díez Usabiaga mentre no es resol el recurs d'empara que tots dos van presentar, juntament amb altres inculpats, contra la seva condemna en el cas Bateragune.

El passat 9 de maig el TC va admetre a tràmit el recurs dels dirigents contra la condemna de sis anys i mig de presó que els va imposar el Suprem per intentar reconstruir Batasuna a través del grup Bateragune.

En aquell moment, l'alt tribunal va obrir una peça separada per estudiar si suspenia la seva estada a presó mentre es resolia el recurs i va consultar el fiscal sobre aquest punt. El fiscal va oposar-se a deixar-los en llibertat i ara el Constitucional s'ha pronunciat seguint el mateix criteri.
Anar al contingut